Po kone dviejų metų pertraukos į televiziją grįžta E. Jakilaitis: kalbės ne vien apie politiką

  • Teksto dydis:

Nebūtina visą dieną sekti aktualijų – pakanka vakare pamatyti svarbiausią pokalbį. Būtent taip padaryti vėl kvies laida „Dėmesio centre su Edmundu Jakilaičiu“. Eilę metų įtakingiausiu šalies žurnalistu tituluojamas E. Jakilaitis kas vakarą su žiūrovais dalinsis reikšmingiausia kiekvienos dienos įvykių informacijos doze.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio tiesioginiame eteryje vyksianti pusvalandžio trukmės laida žiūrovus pakvies įsigilinti į aktualiausią kiekvienos dienos temą bei išgirsti svarbiausius įvairių sričių specialistų komentarus.

„Kurdami savo naujo sezono tinklelį, visuomet reaguojame į tai, kas vyksta pasaulyje, o šiandienos fone žiniasklaida neša dar didesnę atsakomybę nei be kada anksčiau. Laikais, kai informacijos srautas yra milžiniškas, socialinėse medijose apstu melagienų ir žmonės gyvena beprotišku tempu, svarbu rasti patikimą, objektyvų, lengvai prieinamą ir koncentruotai svarbiausius dienos įvykius suteikiantį šaltinį. Atsirinkti – nelengva, tačiau mes, televizijoje, padedame tą padaryti“, – sakė TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

E. Jakilaičio šiandien pristatyti jau nebereikia – vienas ryškiausių interviu žanro specialistų Lietuvoje per daugiau nei 25 metus trunkančią savo karjerą yra kalbinęs ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio įžimybes.

„Kiekvienas dirbantis su informacijos srautu žino, kad pasaulyje per dieną įvyksta lygiai tiek įvykių, kiek jų telpa žinių laidoje. Tai reiškia, kad daugelis įvykių yra lygiai tiek svarbūs, kiek ir nesvarbūs. Man, savo ruožtu, patinka nagrinėti tik vieną temą, nes tai tikrai yra svarbiausias dienos įvykis. Nuo naujo sezono startuosianti laida tikiu, taps išskirtine, nes bus pati išsamiausia ir kokybiškiausia, o svarbiausia tema išnagrinėta giliausiai. Aš tuo neabejoju, nes tai sufleruoja vien jos trukmė. Tiesiog turėsime daugiau galimybių“, – sakė laidos vedėjas E. Jakilaitis.

Su laida „Dėmesio centre su E. Jakilaičiu“ laidos vedėjas į eterį grįžta po beveik dvejų metų pertraukos. Žurnalistas neslepia, jog pastarieji dveji metai buvo ganėtinai neįprasti, nes pakeisti per daugelį karjeros metų susiformavusios įpročius – ne taip jau lengva.

„Kiekvieną rytą skaitai naujienas, nuo jų neatitrūksti ir tokių būdu tarsi ruošiesi tam, ko nėra. Taip jau esu įpratęs gyventi, kad kiekvieną vakarą – laida. Pasiilgau to santykio, artumo su žmonėmis bei pokalbių“, – sakė žurnalistas.

E. Jakilaitis / M. Stankaičio nuotr.

Nepaisant pertraukos, E. Jakilaitis įsitikinęs, kad tokie atotrūkiai net ir nuo mylimos veiklos galiausiai išeina į naudą. „Grįždamas jaučiu nemažai jaudulio. Kalbėti su žmonėmis nėra tas pats, kas važiuoti dviračiu – įgūdžius reikia lavinti. Todėl nesitikiu, kad pirmosios laidos bus labai lengvos. Atvirkščiai, galvoju, kad jos bus sunkios. Bet tame yra ir daug žavesio“, – šypsojosi E. Jakilaitis.

Kiekviena „Dėmesio centre su Edmundu Jakilaičiu“ laida bus transliuojama tiesiogiai – pro žiūrovų akis neprasprūs niekas. Tačiau, kaip sako E. Jakilaitis, būtent tai jį traukia labiausiai.

„Tiesioginis eteris – labai mobilizuojantis dalykas. Man atrodo, kad tuo metu smegenų neutronai, protonai ar pilkosios ląstelės, kaip sakė Puaro, pradeda dar greičiau suktis ir judėti, iš tiesų pagreitėja mąstymas. Tai sukuria papildomą stresą, jaudulį, bet kartu yra ir labai romantiška, turi daug žavesio. Tačiau net ne pats eteris, o tas momentas iki jo mane jaudina labiausiai. Nes kai nuskamba vinjetė – viskas. Tu įjungi kitą režimą ir kelio atgal nebėra“, – sakė jis.

Tą, kad nė vienas žodis tiesioginio eterio metu nebegali būti sugrąžintas, jaučia ir E. Jakilaičio pašnekovai. Nepaisant turimos patirties, jaudulys kartais nugali ir juos: „Būna ir taip, kad rimti vyrai ar patyrę politikai, po laidos paduoda visiškai šlapią delną. Eteris daro savo. Bet nepasakyčiau, kad tai yra mano privalumas prieš kitus – visi mes esame tose pačiose sąlygose.“

Darbo dienomis E. Jakilaičio pokalbius seksiantys žiūrovai išvys daugybę skirtingų pašnekovų. Anot žurnalisto, būtų klaidinga teigti, kad „Dėmesio centre“ – laida vien apie politiką.

„Ji yra apie gyvenimą. O gyvenime yra visko – ir politikos, ir socialinių santykių, ir sporto, ir žvaigždžių. Sakyčiau, kad ši laida yra pasmerkta būti puikia aktualių pokalbių laida, nes suteiks galimybę turėti tiesioginius pasijungimus, daug lygiagrečių pašnekovų ir išsamiai įsigilinti į kiekvieną temą. Tikiuosi, kad vedėjas visko nesugadins“, – šypteli E. Jakilaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
Gerbiamieji, gerbiu aš ir Edmundą Jakilaitį, Ir prof. Bumblauską! Tačiau BŪČIAU nusikaltelis NE TIKTAI PRIEŠ LIETUVOS PRAEITĮ, ir prieš HERODOTĄ, jeigu nepraneščiau LIETUVAI ir PASAULIUI, kad VISA TAI KAS RYTŲ EUROPOJE BUVO SUKURTĄ, BUVO SUKURTĄ LIETUVIAIS!!! VISA TAI PRANEŠA VOKIETIS FRIDRICHAS ŠLETĖ KNYGOJE : "KELTAI TARP ALEZIJOS IR PERGAMO".

kaunietė

kaunietė portretas
Nežiūriu lietuviškų telekanalų, tai ir šito skaliko nepamatysiu...

WC

WC portretas
Matomai valdziavagiams jau ne kaip,kad pasikviete sita subinlaizi...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių