Prancūzijos kino žvaigždės išreiškė paramą Irano protestuotojams: „Už laisvę“

„Oskarą“ pelniusios aktorės Marion Cotillard (Marion Kotijar) ir Juliette Binoche (Žuliet Binoš) taip pat ir kitos Prancūzijos kino ir muzikos žvaigždės nusifilmavo vaizdo įraše, kuriame, išreikšdamos paramą Irano protestuotojams, nusikirpo plaukus.

„Už laisvę“, – sakė J. Binoche, nusikirpdama saują plaukų, o tada pamojavo jais prieš kamerą.

Vaizdo įrašas pažymėtas grotažyme „#HairForFreedom“, kuri atsirado po to, kai Iraną apėmė antivyriausybiniai protestai. Juos išprovokavo 22 metų kurdės Mahsos Amini mirtis. Ji buvo areštuota už tariamai pažeistą Islamo Respublikos griežtą aprangos kodą.

Vaizdo įrašai, kuriuose M. Cotillard, J. Binoche ir dešimtys kitų moterų kerpasi plaukus, buvo paskelbti socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje „soutienfemmesiran“. Išvertus iš prancūzų kalbos reiškiantį „palaikau moteris Irane“.

Šios moterys, šie vyrai prašo mūsų paramos. Jų drąsa ir orumas įpareigoja mus.

„Šios moterys, šie vyrai prašo mūsų paramos. Jų drąsa ir orumas įpareigoja mus“, – teigiama aprašyme, esančiame po vaizdo įrašu.

„Mes nusprendėme į mums siunčiamą kreipimąsi atsakyti nusikerpant tai, kas yra įkalinta“, – rašoma po vaizdo įrašu paskyroje „soutienfemmesiran“.

Aktorės Charlotte Rampling (Šarlot Rampling) ir Charlotte Gainsbourg (Šarlot Geinsbur), kuri nufilmavo kaip nukerpa kelias plaukų sruogas nuo motinos, dainininkės Jane Birkin (Džein Berkin) galvos, taip pat prisidėjo prie protesto akcijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
koks ekspertas, zinai matau apie Irana, tiek pat kur tavo boba vakarais dingsta. Is kur jus ekspertai tokie, galiu tik pasakyti Iranas 10000 Iranas buvo ir bus vien del tikejimo. O tokia Lietuva su pi de ras tijos ideologijomis, isnyks jau neuzilgo. Bobos lezbes sedi ir tau vadovauja, kaip tau boba savo pamileti:-)))) Asilai :-))

Klpd.

Klpd. portretas
Bobos yra bobos ale-bet-tačiau ta nesamonė Irane kai nužudyta už nieką mergina - visiška nesamonė. Islamas yra kur kas didesnė bėda grasinanti pasauliui už Putiną su Rusija.Šitas pasiims ką nori iš ukrų ir nurims, o vėliau gerai su ruseliais pagėrus gal ir vėl draugais pataps:D) O šitie kupranugariai su tiurbanais tai niekad nepasikeis. Žiūrėkit kas dabar Afganistane? Net žinios nelabai prasisunkia taip uždarė šalį. Ir daro ką nori. Žiauriai atstatinėja buvusias viduramžių tvarkas nors JTO ir visam pasauliui prisuokė kad va, dabar kai vėl valdys Islamas tai jis bus kitoks. Pažangus:D) Nė velnio...Taip kad išvada: geriau bet kas kieme tik ne Islamas

Patarimas

Patarimas portretas
Kvaišos nežino kaip siusti....tegul eina karvių melžti ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių