Prie vairo girtos sėdusios E. Mildažytės istorijoje – dar daug nežinomųjų

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 19-ąją žurnalistė, televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė buvo sulaikyta prie vairo apsvaigusi nuo alkoholio. Po šio poelgio pranešta, kad žinomos laidų vedėjos karjera gali pakibti ant plauko. Vis dėlto iki dabar LRT nepriėmė jokio sprendimo.  E. Mildažytės byla prieš savaitę nukeliavo į teismą, tad kol kas nėra aišku, kokia bauda jos laukia. 

Kitą dieną po to, kai E. Mildažytei buvo nustatytas vidutinis 2,36 prom. girtumas, LRT žadėjo svarstyti dėl žinomos moters projekto ateities ir sakė apgailestaujanti dėl neatsakingo žurnalistės poelgio. 

„Labai apgailestaujame dėl neatsakingo E. Mildažytės elgesio. Visuomeninis transliuotojas LRT savo darbuotojams, autoriams, bendradarbiams, prodiuseriams, laidų vedėjams kelia aukštus darbo etikos reikalavimus, todėl tokį neatsakingą elgesį LRT vertina neigiamai. Spalį portale LRT.lt turėjo startuoti nauja E. Mildažytės pokalbių laida, tačiau paaiškėjus šioms aplinkybėms LRT jas įvertins ir priims sprendimą dėl projekto ateities artimiausiomis savaitėmis. Naujame televizijų sezone E. Mildažytė neveda jokios laidos ir artimiausiu metu nėra numatyta“, – portalui kauno.diena.lt tuomet sakė LRT atstovė ryšiams su visuomene Miglė Savickaitė.

Dabar M. Savickaitė atsakyti dėl tolimesnių E. Mildažytės karjeros vingių taip pat negalėjo ir pažadėjo informuoti, kai bus priimti konkretūs sprendimai.

„LRT vertina susidariusią situaciją. Informuosime jus artimiausiu metu“, – trumpai į laišką atrašė LRT atstovė.

Kol kas neaišku ir kokia atsakomybė dėl vairavimo girtai bus paskirta žinomai TV laidų vedėjai. 

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokuroras Valdemaras Baranauskas portalui kauno.diena.lt teigė, kad byla su kaltinamuoju aktu rugsėjo 29 dieną perduota teismui. „Teismas dar nepasiskyrė posėdžio. Teisme byla tik savaitė, tai kokie sprendimai?“ – sakė prokuroras, paklaustas, ar jau aišku, kokią baudą už neatsakingą poelgį teks mokėti žinomai moteriai.

Naktį ir rytą po šio įvykio areštinėje praleidusi E. Mildažytė atsiprašė už savo elgesį ir teigė, kad jeigu galėtų tai panaikintų dieną, kai sėdo prie vairo neblaivi.

„Sunku kalbėti apie didžiausios viešos gėdos dieną. Atsiprašau visų, kuriuos įskaudinau, įžeidžiau, nuvyliau savo nedovanotinu elgesiu. Šeimos, vaikų ir mamos, visų tų, kuriems nederamas mano elgesio šleifas pakenkė reputacijai, įstaigos geram vardui. Atsiprašau žiūrovų, kolegų, LRT vadovybės. Suprantu ir labai išgyvenu, kad sukėliau pavojingą situaciją. Jei galėčiau panaikinti vakar dieną, taip ir padaryčiau... Deja, tai jau yra įvykęs faktas. Už padarytas veikas būsiu nubausta pagal įstatymą, praradau dalies Jūsų meilę ir pasitikėjimą... O tai yra milžiniškas nuostolis.. Suprantu ir pripažįstu, kad pati sudaviau baisų smūgį visam savo gyvenimui. Labai prašau man atleisti“, – buvo rašoma LRT gautame laiške.

E. Mildažytė, vairavusi automobilį „Honda Jazz“, buvo sulaikyta neblaivi Vilniuje, Nemenčinės plente. Jai nustatytas vidutinis 2,36 prom. girtumas. Žinomos žurnalistės ir laidų vedėjos atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus. Baudžiamajame kodekse už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NU ir kas pasipurtis ir toliau normaliai gyvens,tokių nuo lovio nenuvarysi, tinkama prie įvairių valdžių.BET visgi papindėjus moteriškė ar neturi pinigų taksi ,tikrai turi.Reiškia dėjo ji ant įstatymo gerai žinodama kad išsisuks.Ir buvo teisi- išsisuks,atsirado užtarėju.

Ne pirma karta

Ne pirma karta portretas
Ponia Edita sedasi stipriai isgerusi uz vairo, matomai turi polinki alhoholiui,.....reiketu bausti pagal istatyma, be issimciu, kaip eilini, paparasta Lietuvos gyventoja......o siaip geda televizijos elitui

Draugas Alkoholikas

Draugas Alkoholikas portretas
Alkoholikė ir tiek. Vis moko kaip dorai gyvent. Patvorio šliundra.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių