Po LRT klausimo – aštri reakcija: bandau suprasti, ko čia labiau reikėtų – psichiatro ar egzorcisto

  • Teksto dydis:

Muzikos prodiuserį Stanislavą Stavickį-Stano šokiravo LRT laidoje „Lietuva kalba“ suformuluotas aštrus klausimas, susijęs su nuo COVID-19 neskiepytais žmonėmis. Jis tikėjosi LRT atstovų paaiškinimo. Ketvirtadienį savo poziciją išsakė ir jie.

„Ar reikėtų neskiepytų suaugusių gyvenimą paversti „pragaru“ uždraudžiant viską – įskaitant lankymąsi maisto prekių parduotuvėse?“ – buvo klausiama eteryje.

Būtent ši formuluotė žinomam vyrui nepraslydo pro akis. „Kaip šitai gavosi? Pažiūrėjau pačią laidą. Tai ne feikas (ne apgaulė – aut. past.) – 31 minutę toks klausimas išties yra. Gal yra kažkokia išsakyta pozicija iš laidos rengėjų?“ – paskelbęs įrašą su faktą paliudijančiu vaizdu domėjosi S. Stavickis-Stano.

S. Stavickio-Stano feisbuko nuotr.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat į tokį klausimą laidos eteryje pažvelgė kritiškai: „Nacionaliniam transliuotojui iškilo štai toks klausimas: ar reikėtų paversti žmonių gyvenimą „pragaru“. Pusė atsakiusiųjų mano, kad reikėtų... Bandau susiprasti, ko čia labiau reikėtų tokioje situacijoje: psichiatro ar egzorcisto...“ – rėžė politikas.

Pastebėję, kad galimai per aštriai laidoje suformuluotas klausimas sulaukė didžiulio dėmesio socialiniuose tinkluose, į tai sureagavo ir LRT atstovai, išsakydami savo poziciją portale lrt.lt.

Čia teigiama, kad klausimai užduodami siekiant fiksuoti visuomenės ar jos grupių nuotaikas. LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas akcentavo suprantantis, kad dabartiniame jautriame kontekste aštriai suformuluoti klausimai labiau nei paprastai iššaukia audringas visuomenės reakcijas. „Kai nėra būtina, galima vengti klausimų, įaudrinančių visuomenę, tačiau norime atkreipti visų dėmesį, kad aštrūs klausimai žurnalistikoje yra būtini“, – sakė jis.

Panašios nuomonės – ir laidos prodiuseris Laurynas Šeškus. Jis pabrėžė, kad aštrus palyginimas tik padeda perteikti vaizdingai situaciją, su kuria visuomenė susidūrė per pandemiją – leidžia atskleisti dalies visuomenės nuotaikas, todėl buvo tinkamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LRT s k a l i k ė PUMPRICKAITĖ ,žmonės s a k o ,jog yra

LRT s k a l i k ė  PUMPRICKAITĖ ,žmonės s a k o ,jog  yra   portretas
k g e b i s t ų OŽIO ir KIRKILO užpakalio "m a z g o t ė".

Bliuvei

Bliuvei portretas
Ko tie pasiskiepyję pergyvena dėl tų nepasiskiepijusių??? Jei tu pasiskiepijes, tai kam tau pergyventi dėl to nepasuskiepijusio.???

vis tik pirmas variantas - psichiatro reikia

vis tik pirmas variantas - psichiatro reikia portretas
lRT atstovams
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių