Stano šmaikščiai įvertino ligoninės maistą: vištienos kepsnys turbūt irgi serga kažkokia liga

  • Teksto dydis:

Atlikėjas, muzikantas Stanislovas Savickis-Stano ir vėl ligoninėje. Tačiau jis ramina, kad tai niekaip nesusiję su jau įveikta onkologine liga. Kaip sako, šįkart ligoninės durys prasivėrė per aktyvaus sporto traumos pasekmes. Stano nusprendė, kad pats laikas būtų visuomenei pristatyti Santaros klinikų restorano patiekalus, kurių, specialiuose padėkluose su gaubtais, sulaukia visi palatose hospitalizuoti ligoniai. Vieną iš pagrindinių patiekalų atlikėjas pavadino dar negirdėtu ir profesionalioje virtuvėje netaikomu pavadinimu – „blyškiuoju vištienos steiku“. Kaip atrodo ligoninės maistas dabar, kokie įspūdžiai valgant dietinį maistą ir ar jis padeda sveikti – LNK reportaže.

„Atvykau į restoraną. „Trip Advisor“ Vilniuje jis nėra įvertintas kaip geriausias restoranas mieste. „Trip Advisor“ aš jo ir neradau, tai sunku įvertinti ir pasakyti, kiek yra žvaigždučių. Neradau Andriaus Užkalnio apsilankymo žymių ar ženklų, todėl, manau, kad būsiu pirmasis, kuris įvertins šito restorano specifiką“, – savo video reportažą pradėjo atlikėjas.

Atlikėjas pašaipiai vertino ligoninės maistą, o ypač daug dėmesio skyrė vištienos kepsniui, kuris, anot jo, atrodė taip, lyg būtų batonas, išmirkytas kažkokiame skystyje.

Turiu tokią nuojautą, kad vištienos steikas galimai irgi serga kažkokia liga.

„Nuimu dangtį ir pasirodo patys didžiausi skanumynai: sriubytė, turim vištienos steiką, duonos gabaliuką, salotų ir gėrimą. Turiu tokią nuojautą, kad vištienos steikas galimai irgi serga kažkokia liga. Sriubytė atrodo tikrai neblogai. Pagrindinis patiekalas – blyškusis vištienos steikas. Peilio kažkodėl neduoda, galbūt palatos draugai nepatikimi. Šiaip sriubytė buvo tikrai nebloga. Atrodo taip, tarsi tai būtų kažkokiame skystyje išmirkytas batonas (...) viskas yra neblogai. Druskos ir pipirų čia nėra, bet tai yra ligoninė ir maistas dietinis“, – įspūdžiais dalinosi Stano.

Stano niekam nerekomenduoja apsilankyti Santaros klinikų „restorane“.

„Reziume yra toks, kad išties maistas neblogas. Be reikalo skundžiasi chebra, kad ligoninėje blogai maitina. Lėkštės ir visi indai turi specifinį kvapą, labiau dvoką negu kvapą. Visa kita – neblogai. Niekad niekam nelinkiu čia apsilankyti ir ragauti šito maisto“, – rekomendavo atlikėjas.

Atlikėjas tiesioginiame LNK eteryje dalinosi, dėl ko atsidūrė ligoninėje.

„Tik padaręs pirmąjį įrašą savo socialiniuose tinkluose nuraminau savo sekėjus ir visus žmones – tai neturi nieko bendro su jokia onkologija. Kai tau virš 40, sportuodamas turi naudoti ne tik raumenų jėgą, bet ir galvą. Žodžiu, sportas ne visada yra sveikata“, – juokėsi Stano.

Anot atlikėjo, svarbiausia – neprarasti humoro jausmo, o tada ir ligas išsigydyti bus žymiai lengviau.

„Aš jau iš patirties galiu kompetetingai sakyti, jeigu norite būti sveikas, pirmoje vietoje yra gydytojai ir ligoninė. Lietuvoje, bent jau Santariškėse, jokių problemų čia pas mane nėra – puikūs gydytojai, puikios slaugytojos. Antroje vietoje, o gal net ir pirmoje, – neprarasti humoro jausmo. Vos tik pasiduodi depresijai, panikai ar liūdesiui visas sveikimo procesas lėtėja kartais, todėl svarbiausia yra išlikti su šypsena“, – tvirtino Stano. 

Po Stano įrašu „Facebook“ sekėjai pradėjo dalintis ligoninės maisto nuotraukomis. 

„Reikia nepamiršti, kad tai yra su humoru, su sarkazmu ir ligoninė – tai ne restoranas, čia maistas negali būti aštrus, sūrus arba rūgštus, nes tai yra dietinis maistas, kuris pirmiausia turi būti sveikas. Ačiū Dievui, kad jis toks tikrai yra ir jo yra pakankamai“, – kalbėjo atlikėjas.

Stano, lygindamas ligoninės maistą dabar ir prieš dešimt metų, pabrėžė, kad šiandien maistas žymiai skanesnis ir jau nereikia prašyti žmonos ar giminių, kad jie nupirktų produktų iš parduotuvės.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Išties, kaip restorane. Ir dar atneša seselė, restorane būtų padavėja. Mano atveju, kai aš einu ir viskas gerai, tai aš pats ir nusinešu. Tik kažkodėl nėra peilių. Man įdomu, kodėl nėra peilių, bandžiau įminti šitą mįslę, bet...“ – svarstė Stano.

Ligoninėje maistą galima pasirinkti, tačiau, pasak Stano, ligoninė – tai ne restoranas ir pagrindinė jo funkcija – pamaitinti pacientus.

Pagrindinė problema yra ne šito maisto skonis, o tas vaizdas.

„Kai žmogus yra hospitalizuojamas, jam yra duodamas klausimynas ir jis gali išsirinkti (ką valgyti – red. past.). Šalia buvo kaimynas su cukriniu diabetu, tai jam kažkokį specialų maistą duodavo, netgi skanesnį, sakyčiau, ir dažniau duodavo negu man. Žodžiu, rinktis gali, kaimynai irgi nesiskundžia, bet aš noriu pabrėžti, kad nebūtų per daug pagyrų iš mano pusės, – aš ligoninėje, ne restorane. Funkcija – pavalgyti, šita funkcija įvykdoma ir viskas gerai“, – kalbėjo Stano.

Ligoninės maistas nėra toks neskanus, koks atrodo, o Santariškių grikiai Stano net skanesni už jo žmonos gaminamus.

„Pagrindinė problema yra ne šito maisto skonis, o tas vaizdas. Nereikia pamiršti, kad kol ji nukeliauja, mano atveju, iki aštunto aukšto, ji važiuoja su tais padėklais, karučiais. Aišku, tos estetikos labai ir nėra, bet skonis vis dėlto nenukenčia ir išlieka. Man čia labai patinka grikiai, kurie netgi skanesni už mano žmonos grikius, bet su vištienos kotletais tai prašauna pro šalį ir kai krapštai tą daiktą kyla toks įspūdis, kad ta višta irgi kažkuo sirgo ir mirė“, – juokėsi Stano.

Atlikėjas džiaugėsi, kad jau netrukus išeis iš ligoninės ir perdavė linkėjimus visiems ligoniams, linkėdamas sveikatos ir geros nuotaikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paėst nuvažiavot?

Močiutė

Močiutė portretas
Ponuli, ar gali padaryti tautai džiaugsmo ir mažiau vaidentis viešoje erdvėje?Skaityk internautų komentarus, - daryk išvadas.Sveikatos ir geros dienos.

Antanina

Antanina portretas
Nieko jis čia blogo neparašė apie ligoninės maistą. Sakyčiau netgi pagyrė, bet kas nesupranta humoro, tai ir putojasi ant Stsno savo komentaruose
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių