Stano atliktas dar vienas tyrimas dėl vėžio: aš turiu dar tris mėnesius

  • Teksto dydis:

Kompozitoriaus, muzikos prodiuserio ir dainų kūrėjo Stanislavo Stavickio-Stano gyvenimas apsivertė aukštyn kojom, kuomet jis išgirdo šokiruojančią diagnozę – kraujo vėžys. Žinomas vyras teigia, kad ir šiandien, kai liga suvaldyta, kyla įvairių minčių, tačiau juodus debesis išblaškyti padeda kūryba, mylima žmona, būrys nuostabių vaikų bei reguliarios konsultacijos su gydytojais.

Trečiadienį muzikantas vėl apsilankė klinikose tam, kad būtų atliktas sveikatos patikrinimas. 

Vyras socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino jautria žinute, kurioje negailėjo padėkų visiems Santariškių klinikų medikams bei pasakojo apie esamą savijautą.

„Vienintelė vieta, kur dirba nuostabūs žmonės, bet kurių vėl sutikti nebenorėtum“, – pradėjo įrašą Stano.

„Šiandien užėjau pasisveikinti su seselėmis, kurios statė lašelinės ir rūpinosi chemoterapijos metu praėjusią vasarą, jos nužvelgė mane išsigandusios – bene atkrito. Nuraminau, kad tai tik planinis patikrinimas, pajuokavom ir palinkėjom vienas kitam šitose patalpose nebesusitikti“.

Stano nebando slėpti fakto, kad bijo iki šiol, tačiau visą laiką kartoja, jog tik išsikalbėjimas padeda paleisti savo baimes – būtent dėl to viešai dalijasi savo patirtimis. 

Šiandien gavau dar tris mėnesius, o atrodo dar vieną gyvenimą.

„O iš tiesų aš primelavau, nes tuo metu nežinojau ar man viskas gerai. Prieš kelias valandas buvau pasidaręs kraujo tyrimus ir į nelemtą devintą aukštą (onkologijos dienos stacionarą) atėjau sužinoti atsakymų, vaikščiojau ir galvojau, kad labai baisu“.

Muzikantas su palengvėjimu atskleidė geras žinias – atsakymai buvo itin palankūs. 

„Tas jausmas užplūsta dabar kas tris mėnesius, likus savaitei iki planinių tyrimų, pradedi jausti simptomus, įsikalbi sau visas ligas ir komplikacijas, o po to išgirsti atsakymus.... Tai va, šiandien gavau dar tris mėnesius, o atrodo, kad dar vieną gyvenimą.

Artėjant rugsėjo viduriui vėl slėpsiuosi pakampiais – ateis patikrinimo laikas ir išgirdęs geras žinias žiūrėsiu į tolstantį klinikų kompleksą nuoširdžiai šypsodamasis. Bet kažkada žinios bus ne tokios geros ir šis pastatas susitapatins su kateterių, pro kurį į veną teka chemija“, – dėstė atlikėjas.

Vyras įrašą užbaigė retorišku, tačiau verčiančiu susimąstyti klausimu.

„Dažnai manęs klausia, kas pasikeitė per tą laiką. Na kas, aš turiu dar tris mėnesius! Ar tu daugiau turi?“, – internautų feisbuke klausė jis.

Portalas primena, kad praeitų metų rudenį Stano patvirtino liūdną medikų diagnozę. Tuomet vyras teigė, jog didžiausia baimė – nepamatyti, kaip užaugs jo vaikai, kaip užauga dukra, kadangi mažesni gali išvis neprisiminti, kaip atrodė tėtis. Atvirumas ir tada buvo svarbi kūrėjo dalis, todėl, nesusitvarkydamas su jausmais, S. Stavickis ryžosi ieškoti ir psichologų pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

audrute.kieliene@gmail.com

audrute.kieliene@gmail.com portretas
Laba diena pirmiausia linkiu sveikatos ir neprarasti optimizmo.Pabandykite įsigyti Latviško Spygliuočių Eliksyro ir Poniabudės ekstrakto.Tai gamtos produkta, kurie padeda sunkių ligų atveju.

Romanas

Romanas portretas
Mudu esame likimo broliai aš jau 5metai nuo diagnozės ir 4 kai po chemijos turiu šiokių tokių receptų dėl prevencijos šiai ligai 867139661

Nora

Nora portretas
Stiprybės ir nepalūžti viskas bus gerainora
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių