Tyrimas atskleidė: populiariausi Lietuvoje – kriminaliniai ir meilės serialai

  • Teksto dydis:

TV3 atliktas internetinis tyrimas* patvirtino, kad televizijos serialai yra itin mėgiami, juos žiūri net 98 proc. Lietuvos gyventojų, iš jų absoliuti dauguma – moterys (82 proc). Jos labiausiai mėgsta žiūrėti kriminalinius ir meilės serialus.

Tyrimas atskleidė, kad didžiausios serialų gerbėjos – jaunos moterys (iki 39 m.), gyvenančios didmiesčiuose ir miesteliuose.

Pusė repondentų žiūri detektyvinius, kriminalius, veiksmo serialus, o serialai apie meilę rikiuojasi antroje vietoje – juos žiūri ketvirtadalis respondentų, dar 15 proc. renkasi humoro serialus, o mažiausiai populiarūs – mistiniai ir fantastiniai serialai.

Du trečdaliai respondentų – 66,8 proc. teigia nepraleidžiantys nė vienos mėgiamo serialo serijos, likusieji žiūri ne taip reguliariai.

Kaip pagrindinė serialų žiūrėjimo priežastis įvardijama tai, kad žmonėms patinka žiūrėti išgalvotas dramas ir nerealias istorijas (57,4 proc.) ir suteikia emocijų, kurių nepatiria realiame gyvenime (33 proc.), kitos nurodytos priežastys: atpalaiduoja, suteikia malonių akimirkų, tiesiog įdomu.

Serialų mylėtojams TV3 turi gerų žinių – nuo lapkričio 27 d. eteryje pasirodys naujas serialas „Parduotas gyvenimas“. Tai drama apie tai, kaip turtai ir valdžia nugali žmogiškumą, kai nebelieka vietos užuojautai ir pagalbai, kai pasaulį užvaldo pinigai. Dar negimusi mergaitė vardu Čakorė buvo pasmerkta tarnystei turtuolių namuose. Pinigų pertekę žemvaldžiai nusipirko ją dar negimusią, suteikdami Čakorės tėvams paskolą, kad šie galėtų oriai palaidoti savo senelį. Skaudus mažosios Čakorės likimas, atrodo, pasmerkė mergaitės gyvenimą. Tačiau vos jai gimus, mėnulis nušvietė nakties padangę ir padovanojo ypatingą tvirtybę gyventi bei siekti svajonių.

Žiūrovams įspūdį turėtų padaryti ir įspūdingi indiški kostiumai – tokie pat spalvingi, kaip ir seriale pasakojama istorija.

„Parduotas gyvenimas“ – įkvepiantis indiškas serialas apie nesuvaržomą laisvę TV3 eteryje nuo lapkričio 27 d. darbo dienomis 13 val.

*Tyrimas atliktas 2019 m. lapkričio 7-14 d., 1174 užpildytos apklausos anketos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
Protingi žmonės nežiūri nei indų nei turkų filmų, jūsų apklausa melas atseit populiarūs nejuokinkit!Niekam tikes žurnaliste.

pensininkė

pensininkė portretas
ką rodo tą ir žiūrime jau meksikietiškus tūr būt visus pamatėme dabar indiškus ir turkiškus peržiūrėsime o kas toliau

Žiūrovas

Žiūrovas portretas
tai,kad kitokių nerodo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių