Utena – ne tik J. Valančiūno gimtinė, bet ir laimingiausias Lietuvos miestas?

  • Teksto dydis:

Koks miestas pirmiausiai šauna į galvą, kai pagalvojate apie laimę? Uteniškiai įsitikinę, kad pirmiausiai turėtumėte pagalvoti būtent apie Uteną. Nes čia, pasak vietinių, gyvena laimingiausi Lietuvos žmonės.

Tuo pabandė įsitikinti ir TV3 laidos „Sveiki atvykę“ apie keliones po Lietuvą kūrėjai, kurie šio šeštadienio šou ketina pasidalinti įsimintiniausiais reportažais iš šio krašto.

„Pirmiausiai pagalvojęs apie Uteną, susimąstau apie gausybę gražių ežerų, kurių čia beveik 200, apie Joną Valančiūną, kuris iš čia kilęs. Bet dabar, po apsilankymo šiame mieste, prisiminsiu ir daugiau dalykų. Pirmiausiai, nuostabią ramybę ir žmonių pozityvumą bei pasididžiavimą savo kraštu“, – sako laidos vedėjas, kelionių žurnalistas Žygimantas Barysas-Žygis.

Filmavimo metu visa kūrybinė grupė aplankė ne vieną objektą. Įspūdį keliautojams paliko Utenos kraštotyros muziejus, kuris savo ekspozicija nenusileidžia ir esantiems šalies sostinėje. Įdomu tai, kad šalia istorinės krašto muziejaus dalies atsirado salė, kur savo darbus gali pristatyti ir garsūs menininkai.

„Pats Utenos miestas gražiai sutvarkytas. Jame smagu ir viešėti trumpam, ir, anot vietinių, gyventi. Du įspūdingi ežerai, esantys tiesiog miesto centre, keturi parkai, daug sutvarkytų erdvių, kurias galima apeiti pėsčiomis. O novatoriški uteniškiai sukūrė ir mobiliąją aplikaciją, kai realiu laiku galima gauti informaciją apie lankomą Utenos objektą. Ir patogu, ir atraktyvu“, – idėją gyrė Žygis.

Žygimantas Barysas-Žygis. TV3 nuotr.

Tačiau ne tik Utenos miestas, bet ir jo apylinkės turi ką pasiūlyti įvairaus amžiaus keliautojams. „Su baidarėmis ar irklentėmis jau nieko nenustebinsi. Šventosios upėje, kuri tyvuliuoja Utenos rajone, daug kas taip plaukia. Tačiau galima išbandyti ir naują pramogą – plaukimą specialiu plaustu, kurio prototipas buvo naudojamas po pirmojo pasaulinio karo. Pats plaukimas vyksta itin lėtai, gal tik 2 kilometrus per valandą galima nuplaukti. Tačiau beplaukiant galima pačiame plauste užsikurti ugnį, pasikepti gardaus maisto. Gera atrakcija“, – įspūdžiais dalijosi Ž. Barysas.

Atskiro paminėjimo vertas ir uteniškių vaišingumas bei ežerų grožiai. O abiem dalykais galima įsitikinti prie Alaušo ežero. Šis vandens telkinys yra 10-as pagal dydį Lietuvoje ir turi fantastišką poilsio kompleksą krante, kuriame laidos komanda atsikvėpė, grožėjosi įspūdingais vaizdais ir skaniai pavalgė. „Pagrindiniai patiekalai – iš elnienos. Didkepsniai, salotos su plėšyta elniena, specialūs Alaušo blynai su elniena, labai primenantys Žemaičius. Taip gardžiai jau seniai valgėme“, – filmavimo dieną prisiminė Žygimantas.

Kelionių laidos komanda pataria į Uteną vykti bent kelioms dienoms, nes įdomių lankytinų vietų čia apstu. Šios savaitės laidoje, rodomoje šeštadienį 11 val., dar galėsite pamatyti ypatingą atodangą, kurią vietiniai atrado netyčia, bekasant karjerą, taip pat tikrą vaikų rojų – triušiukų parką, kuriame visa galybė įvairų gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marabu

Marabu portretas
Kad Utena taip išsiplėtė reikia dėkoti berods Meškauskas pavardė dirbo plano komitete ir prastūminėjo Uteną kaip tinkamiausią miestą pramonės plėtrai. Su alaus kombinatu išvis kuriozas gavosi vos ne apgaule to laiko kompiuteriui įrodė kad geografinė vieta tinkamiausia.O ką valančiūnas pastatė kur išgarsino būtent Uteną,tik vietiniai komentatoriai pamini kad anas iš Utenos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių