A. Valinskas apie komentuojančius D. Čižausko mirtį: esate šūdmusės, kurių lervos minta skausmu

2023-ųjų pradžia pramogų pasaulyje paženklinta netektimis. Viena po kitos mirė ryškios, energingos ir charizmatiškos asmenybės. Viena  iš jų – dainininkas, grupės „2 Donatai“ lyderis Donatas Čižauskas, kurio staigi mirtis, sulaukus vos 33-ejų, sukrėtė net jo visai nepažinojusius, o ką jau kalbėti apie draugus. Šiomis dienomis – du mėnesiai kaip Donato nebėra. Ir nors skausmas vis dar aštrus, artimiausi Donato bendražygiai pasidalino prisiminimais ir atsakymais į širdį draskančius  klausimus.

Arūnas Valinskas atskleidė, kad bilietai į D. Čižausko atminimo koncertą buvo išgraibstyti akimirksniu. Pasak A. Valinsko, juos iššlavė, kol jis skrido lėktuvu. Buvo nuspręsta pasiūlyti papildomų bilietų.

„Bilietų perkamumas prilygo užsienio žvaigždėms, tai malonus dalykas, kad žmonės vertina jo kūrybą ir nori prie jos prisilieti dar kartelį, taip atnešdami savo indėlį, paramą šeimai. Tai geriausias įamžinimas žmogui – visos lėšos bus skirtos jo dukrytei Atėnei, – kalbėjo A. Valinskas. – Kuo daugiau jo dainų skambės, tuo labiau jo dukros ateitis bus aprūpinta. Aišku, šeimos skausmas yra visam gyvenimui, bet Donatas savo kūryba nusipelnė, kad jo dainos kitiems neštų džiaugsmą“.

 Užsikimškit, mielieji ir pasilikit savo komentarus savo nelaimėms.

Pasak A. Valinsko, kai atsitinka nelaimė, visi ieško atsakymų ir galvoja, kad ją buvo galima numatyti. „Man ypač šlykštūs žmonės, kurie komentaruose nagrinėja Donato dainų tekstus, neva juos kurdamas jis jau signalizavo apie savo būklę. Žinote, Donato artimieji ir Donato siela tikrai apsieis be jūsų komentarų. Jūs esate kaip šūdmusės, kurių  lervos minta ne sugedusia mėsa, o svetimų žmonių skausmu ir nelaimėmis. Palikite ramybėje jį ir jo draugus, kurie daro šį koncertą, nereikia skleisti paskalų, kad viskas įvyko dėl prodiuserių kaltės, nors ir nežinote, kas tie prodiuseriai. Tokie žmonės savo požiūriu, neakivaizdine užslėpta neapykanta ir sukelią tą įtampą, kuri priveda prie nelaimės. Užsikimškit, mielieji ir pasilikit savo komentarus savo nelaimėms“, – pratrūko į komentatorius laidoje kreipdamasis A. Valinskas.  

Tačiau „Patrulis“ dainininkas Algis Radzevičius pripažino, kad koncertai – ne vien malonumas. „Baisiausia, kai para susimaišo vietomis, kelionės, maratonai, kasdien koncertai, daug pastangų kainuoja ta linksmumo kaukė, kurią reikia užsidėti nepriklausomai nuo savo nuotaikos“. 

Indrė Stonkuvienė./ LNK nuotr. 

„Žvaigždžių duetuose“ su D. Čižausku dainavusi Indrė Stonkuvienė atskleidė, kad jiedu ir po projekto liko geri draugai. „Labai suartėjome, nes tuo metu dainavimas man buvo didžiulis iššūkis, jis labai nuoširdžiai mane palaikė, drąsino. Jis buvo labai linksmas, man labiausiai trūksta to tikro žmogaus, jis buvo ypatingas, nepaprastas. Kai jis kalba, nėra jokių užkaborių, nėra nieko tarp eilučių, jokių intrigų, tik tiesa ir tikrumas. Aišku, problemų ir sunkumų buvo, apie tai kalbėjom. Gražu, kad į grupę grįžo ir kitas Donatas, ko pastaruoju metus norėjo D. Čižauskas“, – kalbėjo I. Stonkuvienė.

Jis niekada nepasakė atviru tekstu: chebra, man reikia pagalbos, man yra blogai.

Daug su dainininku bendravusi Ineta Puzaraitė-Žvagulienė prisipažino, kad ji nuolat grįžta į praeitį, ieškodama atsakymų, ar buvo galima Donatui padėti. „Kad problemų buvo, tai buvo, ir nemažai, bet negali patikėti, kad labai geras žmogus šitaip pasielgtų. Aš žiauriai pykau, gedėjau ir keikiau, su tuo nesusitaikiau dvi savaites. Iškeiki, o paskui ieškai atsakymų, ar galėjai jam padėti? Nežinau. Jis niekada nepasakė atviru tekstu: chebra, man reikia pagalbos, man yra blogai. Bet dabar, kai susidėlioji visus taškus....“, – sunkiai rinkdama žodžius kalbėjo Ineta.

Ineta Puzaraitė-Žvagulienė./ LNK nuotr. 

Po Donato mirties paskelbta, kad į grupę nusprendė grįžti Donatas Balvočius, o atsinaujinusi grupė „2 Donatai“ vadinsis „2 Karolis ir Donatas“. „Gyvenime būna nepaaiškinamų dalykų, tai buvo spyris, kad Donato negalima pamirši, kad veikla turi tęstis. Ir dar tas žmonių spaudimas: kodėl išėjai, kodėl išėjai? Kažkas man įvyko viduje, per laidotuves, kapinėse. Žmonės priėjo, sako, Donatas norėjo, kad tu dainuotum. Sudėtinga pradėti iš naujo, bet įmanoma“, – kalbėjo Donatas Balvočius, kuris, palikęs grupę „2 Donatai“, koncertuodavo vienas intensyviai privačiuose koncertuose ir jų turėjo tiek, kad sulyso net 20 kilogramų. 

Ar kas nors iš D. Čižausko draugų jautė apie artėjančią nelaimę? Kokia jo muzikinio palikimo ateitis?

Apie tai –  „KK2 penktadienyje”, 19.30 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
Tai ką jau Valinską nuo šios dienos reikia vadinti ŠŪDMUSE..

Joptvaiša

Joptvaiša portretas
Vaflinskas vikšras gyvenantis šūduose, mandavoškė siurbianti mūsų kraują, jo pats didžiausias privalumas yra visiškas glušumas...

????

???? portretas
O kaip pavadint ta,kuris siule lenkus saudyt,paskelbe kad viesbuty bomba,bauda centais veze?Prezidente boba isvadino,ant Nausedos varo...
VISI KOMENTARAI 109

Galerijos

Daugiau straipsnių