Vėžį suvaldęs A. Stonys imasi naujos veiklos: dalysis sveikatos patarimais

  • Teksto dydis:

Arvydas Stonys visiems puikiai žinomas kaip vienas garsiausių šalies iliuzionistų, bet pastaruosius metus vyras gyvena ir dar viena švietėjiška veikla, skleisdamas žinią apie sveikatai palankią gyvenseną, kuri padėjo jam suvaldyti onkologinę ligą. Žinomas vyras neseniai tapo ir naujos medicinos laidos vedėju, kurioje žada dalytis sveikos gyvensenos patarimais bei atsakymais, ką daryti, kai į gyvenimą netikėtai pasibeldžia klastinga liga.

Nuo rugsėjo 5-os dienos TV8 televizijos eteryje startuoja nauja medicinos laida „Sveikas rytojus“, prie kurios vairo stoja net keturi vedėjai: sveikatos ambasadore tituluojama gydytoja Irena Pivoriūnienė, plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris, šeimos gydytoja Raimonda Plioplytė bei iliuzionistas A. Stonys.

Arvydas pats patyrė, ką reiškia, kai į gyvenimą pasibeldžia onkologinė liga. Prieš penkerius metus jis išgirdo prostatos vėžio diagnozę, po kurios gyvenimas tarsi apvirto aukštyn kojom. Drąsiai ir be baimės kalbėdamas apie likimo mestus išbandymus, žinomas iliuzionistas šiandien džiaugiasi geromis naujienomis ir atrastais natūraliais būdais, kurie padeda valdyti ligą.

„Kai sužinojau, kad man prostatos vėžys, buvau priverstas pradėti rūpintis savo sveikata ir iš pagrindų keisti visą gyvenseną. Beveik nevalgau mėsos, sportuoju ir renkuosi produktus, kuriuose gausu polifenolių. Be polifenolių, kasdien dar geriu probiotikų su vitaminu D. Taip pat ir mąstymas pasikeitė, nes iki tol kartais pritrūkdavo pozityvumo. Visi šie pokyčiai nėra tokie baisūs, reikia tik išdrįsti žengti tą žingsnį į kitokį, gal net įdomesnį gyvenimą. Šiandien aš jaučiuosi puikiai, esu žvalus ir kupinas jėgų. Puikiai suvokiu, kad onkologinę ligą dažniausiai prišaukia 20-30 mūsų netinkamos gyvensenos metų, ir naivu būtų manyti, kad per penkerius metus išgysi. Bet man pavyko sustabdyti ligą, ji po truputėlį traukiasi, tik dar reikės įdėti nemažai pastangų, kad visiškai pasveikčiau“, –  pasakoja A. Stonys.

Vyras sako nebijantis laidos vedėjo darbo ir nekantriai laukiantis, kada sveikatai naudinga informacija bei žiniomis galės pasidalyti su televizijos žiūrovais savo rubrikoje „Gamtos ir mokslo galia“.

„Turiu sukaupęs nemažai patirties, kaip išlaikyti sveikatą ir kaip ją taisyti susirgus. Sveikata yra brangiausias turtas, tik ne visi paisome šios išminties. Jeigu jau taip nutiko, kad aplankė liga, reikia ieškoti būdų, kaip ją įveikti. Būtent apie tuos būdus – kaip nesusirgti ir kaip gyventi, jei visgi tokių ligų išvengti nepavyko – ir pasakosime laidoje, atkreipdami dėmesį į tai, kaip mūsų sveikatą stiprinti ne tik vaistais, bet ir natūraliomis, iš gamtos gaunamomis dovanomis, gyvenimo būdu, mityba, žalingų įpročių atsisakymu ir net mąstymu“, – pasakoja A. Stonys.

Vyras atvirauja, jog onkologinės ligos – vienos labiausiai psichologiškai žlugdančių. Į jo organizaciją kasdien kreipiasi žmonės, ir pagrindinis jiems rūpimas klausimas – ką daryti?. Arvydas visus ragina savo sveikata rūpintis nuo jaunystės ir užkirsti kelią ligoms, o joms užklupus – nepasiduoti ir ieškoti tinkamiausio sprendimo.

„Lengviau yra nesusirgti, bet jeigu jau taip nutiko, kovoti būtina. Onkologinių ligų yra įvairiausių ir jos viena kitai nelygios, bet mokslas taip smarkiai pažengęs į priekį, kad vėžio diagnozė šiandien nėra mirties nuosprendis. Visgi žmogus taip jau surėdytas, kad persižegnoja tik tada, kai žaibas trenkia. Todėl visus, kuriems rūpi  sveikata ir kurie nori išvengti klastingų ligų, paraginčiau susimąstyti ir keisti gyvenimo būdą anksčiau nei išgirsite diagnozę“, – teigia A. Stonys.

„Sveikas rytojus“ – nuo rugsėjo 5 dienos, sekmadieniais, 12 val. per TV8 televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Receptas

Receptas portretas
Atgailaut ir noret gyvent

Med.

Med. portretas
Vadinasi ne vėžys dar buvo.O jeigu vėžys,tada jis pabus iš ”sutramdymo” po kiek laiko,taip kad per anksti džiaugtis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių