Vienas „Skonio“ lyderių nori mesti darbą banke ir įgyvendinti savo svajonę

  • Teksto dydis:

Dalyvavimas kulinariniame šou „Skonis“ brazilą Renato Costa Pereirą vėl privertė prisiminti savo seną svajonę – kaip ir visi giminės vyrai, įkurti savo mažytį restoranėlį. Penkerius metus  Lietuvoje darbavęsis restorano šefu, Renato jau pusmetį dabar dirba „Barclays“ banke Lietuvoje.

„Panaudoju savo gebėjimus bendrauti ispaniškai, portugališkai, angliškai ir lietuviškai“, - sako Renato, dabar pasinėręs į visą laiką suryjančią veiklą: atsakingas darbas pasauliniame banke, studijos M.Riomerio universitete ir dalyvavimas „Skonyje“.

„Esu dėkingas savo žmonai, kuri dabar viena rūpinasi šeima“, - prisipažįsta Renato, Lietuvoje su žmona lietuve susilaukęs pirmagimio, kurį pavadino Leonardo Vytautu Pereira.
Per savo gyvenimą Renato užsiėmė pačiais įvairiausiais darbais: studijavo teisę, vertė, dirbo vairuotoju, apšvietimo technologijų fabrike, barmenu, virtuvės šefu.

„Dalyvaudamas „Skonyje“ dar kartą įsitikinau, kad virtuvė mane traukia labiausiai. Brazilijoje senelis turėjo kepyklėlę, tėtis – restoraną, todėl man maisto gamyba beveik įgimta. Manau, kad mano svajonė vis tiek kada nors išsipildys. Šiuo metu ieškau investuotojų, be pradinių pinigų sunku ką nors pradėti“, - sako „Skonio“ lyderiu laikomas brazilas.

Romo Zakarevičiaus komandoje esantis Renato užtikrintais žingsniais žengia link šou finalo ir jo nestebina, kad taip sekasi. „Į tuos receptus, pagal kuriuos gaminau „Skonyje“ įdėta daug darbo metų. Kai gamini su didele aistra, kuri išskirtinio stiliaus patiekalus, turi sektis. Mano tikslas dabar vienas – nugalėti „Skonyje“.  Pergalė šiame šou leistų man galvoti apie naujas veiklas – gal net turėti laidą televizijoje“.

Lietuvoje gyvenantis brazilas svajoja ir apie socialinį projektą. „Labai norėčiau mokyti vaikus, augančius vaikų namuose, virtuvės ir maisto kultūros. Ar žinote, kad jie neturi jokių maito ruošimo įgūdžių, neturi galimybės mėgautis maisto gaminimu, nes neturi sąlygų pirkti produktus, patiems sugalvoti meniu, eksperimentuoti. Labai norėčiau užsiimti virtuvės mokymais“, - pasakoja vyras iš Brazilijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių