Vyriausioms identiškoms pasaulio dvynėms – 107 metai

  • Teksto dydis:

107 metų seserys iš Japonijos, anot Gineso rekordų knygos, yra seniausios identiškos pasaulio dvynės. Umeno Sumiyama ir Koume Kodama rugsėjo 1-ąją buvo 107 metų ir 300 dienų amžiaus – tai naujas rekordas. Jos pranoko garsiąsias japones dvynes Kin Naritą ir Gin Kanie, kurioms priklausė 107 metų ir 175 dienų rekordas, pranešė Gineso rekordų knyga.

Sumiyama ir Kodama gimė 1913 metų lapkričio 5 dieną Šodošimos saloje 13 asmenų šeimoje. Jų šeimos pasakojo, kad seserys dažnai juokaudavo, kad gyvens ilgiau už ankstesnes rekordininkes.

Abi naujos rekordininkės po pradinės mokyklos baigimo augo atskirai. Kodama kaip tarnaitė buvo išsiųsta į Oitą Kiūšiū saloje, kur vėliau ištekėjo. Sumiyama tuo tarpu liko gimtojoje saloje ir šeimą sukūrė čia.

Kadangi seserys gyveno viena nuo kitos per daugiau kaip 300 km, dešimtmečius susitikdavo tik per vestuves ir laidotuves. Tik sulaukusios 70-ies, dvynės pradėjo kartu lankyti budistų šventyklas ir mėgavosi buvimu drauge. Dabar dvynės gyvena skirtinguose senelių namuose.

Japonija yra sparčiausiai senstanti pasaulio šalis. Trečdalis šalies gyventojų iš 125 mln. yra sulaukę 65 ir daugiau metų. Šalyje gyvena 86 500 šimtamečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooooooooooooooo \\\\\.../////

Jooooooooooooooo   \\\\\...///// portretas
Ilgų gyvenimo metų.Mums ir statistikai įdomu,o joms,vargu.Tokių metų jau negyvena,o egzistuoja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių