A. Anušauskas: Lietuva Ukrainai perduos šarvuočių ir kitą papildomą karinę paramą

  • Teksto dydis:

Lietuva Ukrainai netrukus perduos papildomą karinę paramą, sako su šios šalies gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu Kyjive susitikęs Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Papildoma Lietuvos karinė parama netrukus pasieks Ukrainą. Šalis gauna daug M113 šarvuočių, todėl mes galime apmokyti ukrainiečių mechanikus ar jų instruktorius. Taip pat siūlome išminavimo specialistų mokymus. Esame lankstūs ir pasiryžę padėti kaip tik galime, žinoma, atsižvelgiant į Ukrainos išsakytus poreikius“, – sakė ketvirtadienį į Kyjivą nuvykęs A. Anušauskas.

Pasak ministro, prie jau perduotų dvidešimties M113 šarvuočių Lietuva papildomai perduos ukrainiečiams dar dešimt, o taip pat suteiks Ukrainai imitacinių šovinių, sprogstamųjų paketų, dūminių granatų.

Esame lankstūs ir pasiryžę padėti kaip tik galime.

Ministrai susitikimo metu diskutavo apie galimybes Ukrainos kariuomenės karius apmokyti Lietuvoje.

„Su ministru Oleksijumi Reznikovu aptarėme karinės paramos ir ukrainiečių karių mokymo klausimus bei viską, kas didina Ukrainos galimybes atremti Rusijos agresiją“, – teigė A. Anušauskas.

Abu ministrai taip pat dalyvavo šalių prezidentų Gitano Nausėdos ir Volodymyro Zelenskio susitikime, kuriame buvo aptariamos tolesnio bendradarbiavimo kryptys.

Iki šiol Ukrainai suteikta Lietuvos karinė parama apima ir oro gynybos sistemas „Stinger“, prieštankinius ginklus, šarvines liemenes bei šalmus, 120 mm minosvaidžius, šaulių ginklus, amuniciją, termovizorius, dronus, antidronus, stebėjimo radarus, M113 šarvuotus transporterius, sunkvežimius, visureigius. Taip pat – bepilotį orlaivį „Bayraktar TB2“ su amunicija, nupirktą už piliečių surinktus pinigus.

Iš viso Lietuvos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai siekia apie 123 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLietuvaArvydas Anušauskaskarinė paramaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių