A. Anušauskas: naujausiame Lietuvos paramos Ukrainai pakete – antidronai, amunicija

Naujausią Lietuvos kovinės paramos Ukrainai paketą sudarys antidronai, amunicija, sauso maisto daviniai ir kita parama, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Jis naujausią Lietuvos planuojamą paramą pristatė ketvirtadienį vykusiame nuotoliniame Ramšteino formato Ukrainos rėmėjų susitikime, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„A. Anušauskas pranešė, kad Lietuvos naująjį kovinės paramos paketą Ukrainai sudarys antidronai, amunicija sauso maisto daviniai ir kita parama“, – nurodo KAM.

Ministerijos duomenimis, nuo Rusijos karinės invazijos pradžios pernai vasarį Lietuvos suteikta karinė parama Ukrainai netrukus pasieks 465 mln. eurų. Šiemet skiriamą Lietuvos karinę paramą be karių mokymo sudaro perduodama karinė įranga ir technika, karių gydymas ir reabilitacija, įnašai į tarptautinius fondus.

„Mūsų parama Ukrainai – tai investicija į mūsų pačių atsparumą, atgrasymą ir gynybą. Tik Ukrainos pergalė padės atkurti taiką ir stabilumą euroatlantinėje erdvėje“, – sakė ministras, pabrėždamas, kad Lietuva toliau bus nuosekli ir rems Ukrainą iki pat pergalės.

Pasak KAM, susitikimo metu ministras taip pat išreiškė palaikymą svarstomam ES sankcijų paketui dėl sankcijų Rusijai apėjimo per trečiąsias šalis, pabrėžė Ukrainos karių mokymų svarbą, paminėdamas, kad Lietuva reikšmingai padidino šių mokymų apimtis ir jiems skiriamų instruktorių skaičių.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeArvydas AnušauskasantidronaiamunicijaLietuvos parama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių