A. Anušauskas: Rusijos grėsmės įvardijimas NATO viršūnių susitikime yra nepaprastai svarbus

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas mano, kad Rusijos keliamos grėsmės įvardinimas šią savaitę vykstančiame NATO viršūnių susitikime yra nepaprastai svarbus, nes, pasak jo, šia pozicija remiasi ir visi kiti aljanso priimami dokumentai bei veiksmai.

„Manau, kad NATO šiuo atveju atsigręžė į realias grėsmes ir jas įvardijo. Nes iš tų „partnerystės“ santykių su Rusija pagaliau visiškai išeita. Ir aš manau, kad prie to tikrai nebus grįžta“, – „Žinių radijui“ teigė A. Anušauskas.

Ministras atkreipia dėmesį, kad šis Rusijos keliamos grėsmės įvardijimas yra nepaprastai svarbus NATO priimant tolesnius veiksmus.

„Tas Rusijos keliamos grėsmės įvardijimas yra nepaprastai svarbus, nes tuo remiasi visi kiti priimami dokumentai. Ir visi veiksmai, kuriuos daro NATO, irgi remiasi būtent tuo. Kodėl mes didiname pajėgumus, kodėl didiname aviacijos jūrų pajėgas, kodėl visą tai darome Rytų flange ir, be abejo, visur kitur. Aš manau, kad tas įvardijimas yra vienas iš esminių NATO priimtuose dokumentuose“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad NATO trečiadienį paskelbė, jog Rusija kelia „didžiausią ir tiesioginę grėsmę“ jos narių taikai ir saugumui.


Šiame straipsnyje: Arvydas AnušauskasNATOkaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių