A. Armonaitė: niekada nežadėjome priimti Partnerystės įstatymą per 100 dienų

  • Teksto dydis:

Seime jau kone dvejus metus bandant priimti įstatymą, kuriuo būtų reglamentuotas to pačios lyties asmenų bendras gyvenimas, valdančiosios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tikina, kad jos vedama politinė jėga niekada nežadėjo, jog ši iniciatyva parlamente bus priimta labai greitai.

„Kartais girdžiu, kad sako: žadėjote per 100 dienų. Iš tikrųjų mes tokių dalykų nežadėjome. Niekas nesigilina. Mes sakėme, kad parašysime projektą per 100 dienų. Parašius tą projektą tu pamatai, kad jam nėra politinio palaikymo Seime. Tada tu savęs turi paklausti, ar tave tenkina tai, kad tas reikalingas įstatymas politiškai yra neįmanomas. Ne – tavęs netenkina, tu visgi nori pokyčio. Tad žiūri, kaip tą politinį palaikymą surinkti bent kokiam pokyčiui“, – interviu portalui „15min“ sakė Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaujanti „laisvietė“.

Paprašyta pakomentuoti, ar valdančiųjų kolegų nesusitelkimas priimant Laisvės partijai svarbius projektus gali išjudinti koaliciją, A. Armonaitė atsakė abstrakčiai.

Mes sakėme, kad parašysime projektą per 100 dienų. Parašius tą projektą tu pamatai, kad jam nėra politinio palaikymo Seime.

„Mes nežinome, ką atneš ateitis. Tikslas, matyt, yra savaiminis ne būti koalicijoje ar joje nebūti. Tikslas yra įgyvendinti pokyčius: ar tai būtų ekonomika, ar tai būtų žmogaus teisių sritis, ar aplinkosauga. Pokyčiai yra pagrindinis tikslas“, – sakė ji.

„Jeigu ši koalicija sugeba padaryti pokyčius, tegu ji dirba. Kol kas turiu vilties, kad mes galime padaryti tuos pokyčius. Įstatymai yra praėję pateikimo stadijas, kai kurie Seimo nariai yra pakeitę pažiūras“, – pridūrė A. Armonaitė.

Gegužės pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė dviem pasiūlymams dėl artimų žmonių civilinių santykių teisinio reglamentavimo – valdančiųjų parengtam Civilinės sąjungos įstatymo projektui ir konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką.

Prieš metus Partnerystės įstatymas nesulaukė parlamentarų paramos ir neįveikė pateikimo stadijos. Tuometį įstatymo projektą sukritikavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidentas išsakė poziciją, kad Partnerystės įstatymą jis būtų vetavęs dėl netinkamo partnerystės sąvokos apibrėžimo.

Kaip birželio mėnesį leido suprasti prezidentas G. Nausėda, dabartinė Prezidentūra nėra linkusi palaikyti Civilinės sąjungos įstatymo. G. Nausėdos teigimu, jis labiau pritartų projektui, kurį pasiūlė grupė prieš partnerystę pasisakančių parlamentarų. Jo teigimu, konservatoriaus P. Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką, sukeltų mažiau priešpriešos visuomenėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
Nezada, bet vercia.

Anonimas

Anonimas portretas
KOKIA tu AUŠRINĖ IR KOKIE TAVO GIMDYTOJAI?Obuolys nuo medžio netoli rieda--taip sakoma.Nepažįstu tavęs ,bet matau kas šalia stovi..Toks tokį pažino ir ant alaus pavadino....NORIT garsūs būti--BŪKIT :narkomanais,laisvo elgesio,py...rais ir tt---tai visų jūsų vertė ir tai jūsų pasirinkimas,jūsų reikalas ir garbė...Turėkit ribą...Nesigretinkit prie šeimų statuso ir nejuodinkit Europos SĄJUNGOS savo filosofijom su savo nuorais..Laisvė ir liberalizmas yra su ribom....BLOGAS ŽINIAS IR IŠSILAVINIMĄ TURIT ...DEMOKRATIJA---VALSTYBĖS BALSŲ DAUGUMA . VALSTYBĖ --VISI MES

du

du portretas
jo b ni ciklamenai bl
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių