A. Armonaitė: performavus Vyriausybę, „laisviečiai“ siektų didesnio savo programos svorio

Seimui nepritarus pirmalaikiams rinkimams ir konservatoriams tuomet įgyvendinus pažadą performuoti Vyriausybę, Laisvės partija siektų tvirčiau užsitikrinti savo programinių nuostatų atstovavimą koalicijoje, sako partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Anot jos, Laisvės partija savo dalyvavimą koalicijoje mato „griežtai laikantis koalicinės sutarties“, joje įrašyta ir tai, kad koalicija remia būtent premjerės Ingridos Šimonytės Vyriausybę.

„(...) kiek aš girdžiu ir iš pareiškimų, tai negirdžiu noro antrą kartą eiti ar bristi į tą pačią upę, kaip sakoma, tai kai tas pasiūlymas bus ant stalo, tada ir svarstysim“, – Interviu LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ ketvirtadienį sakė A. Armonaitė.

A. Armonaitė taip pat sakė abejojanti, ar Seimas pritars Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iniciatyvai dėl pirmalaikių rinkimų. I. Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei pirmalaikiams rinkimams nebus pritarta, ji atsistatydins, o tai reikštų ir visos Vyriausybės atsistatydinimą.

„Ir dabar įsivaizduokime, jeigu yra teikiamas kažkoks kitas premjeras ar yra persiderama koalicijos sutartis, tai aišku, kad Laisvės partija toje koalicijos sutartyje norės matyti savo programines nuostatas ir norės matyti tokią kandidatūrą, kuri jas atspindėtų ar su kuria būtų galima dirbti dėl tų prioritetų“, – sakė ji.

Anot A. Armonaitės, jei būtų nutarta keisti koalicijos sutartį ir performuoti Vyriausybę, partija savo programai prašys „didesnio partnerių palaikymo“.

„(...) aš negaliu pažadėti lengvų derybų. Nes Laisvės partija turi savo įsipareigojimų rinkėjams ir, tiesą sakant, laiko vis mažiau baigti juos įgyvendinti. Tai mes prašytume didesnio partnerių palaikymo ir aš manau, kad tai būtų visiškai nuoširdi, natūrali mūsų pozicija“, – kalbėjo Laisvės partijos vadovė.

Konservatoriai, siūlantys rengti pirmalaikius rinkimus šį rudenį, tai argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą po žiniasklaidos tyrimų, sukėlusių abejonių dėl to, ar Lietuvos savivaldybių tarybų nariai skaidriai naudoja kanceliarines išmokas.

Premjerė yra pranešusi, kad liepos viduryje, po Vilniaus NATO viršūnių susitikimo pati trauksis iš pareigų, jeigu Seimas nepaskelbs pirmalaikių parlamento rinkimų. Taip ji teigia prisiimanti atsakomybę kritikos dėl nepagrįstų išlaidų sulaukus ir daliai Vyriausybės narių, kuomet šie dirbo Kauno taryboje. Viena jų – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė – jau pasitraukė iš pareigų.

Laisvės partija Vyriausybėje turi tris ministrus – ekonomikos ir inovacijų, susisiekimo bei teisingumo: A. Armonaitę, Marių Skuodį ir Eweliną Dobrowolską. Partija be kitų programinių nuostatų siekia įteisinti partnerystę, kanapių dekriminalizavimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Jums tikrai reikia daugiau laisvinamūju kad gerai išsi-----mėt nes subininis seksas vis šikine užkėmša O tai prieglušei donaldai ir tau armoške tinka Žemaitaičio patarimas

Tu ir tavo programa

Tu ir tavo programa portretas
Politinese kapinese

Rūta

Rūta  portretas
susukit savo programą vamzdeliu, ir susikiškit į atitinkamą vietą , Nepamirškit prieš tai pabarstyti narkotikais. Taip užkaifuosit , kad kaip raketos išlėksit į kosmosą. Tikiuosi, iš ten ir negrįšit, Su tokiomis savo programos vertybėmis eikit šunims šėko pjauti. Proto pas jus nerasta. Ssžinės taip pat. Kaip prastūmėt tą savo sąjungos projektą į darbotvarkę,- pasinaudojot kalėjimo senbuvių ir antpirščių sukčių metodais.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių