Susisiekimo ministrui inicijuoja interpeliaciją: tai visiškas dugnas

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

„Išvaikyta nepriklausoma „Lietuvos pašto“ valdyba, fiasko ir gėda komandiruotėje Abu Dabyje, vakarienės už pavaldžių įmonių pinigus, piktnaudžiavimas Seimo viešbučiu, o ir dar galimas brakonieriavimas – tai visiškas dugnas, kurį pasiekęs ministras turi būti patrauktas“, – teigia A. Armonaitė.

A. Armonaitė kviečia parlamentarus prisijungti rengiant interpeliaciją.  

„Sveikai mąstantys Seimo nariai turi susitelkti ir parodyti, kad mūsų valstybėje nomenklatūrinis veikimo būdas netoleruotinas. Tai, kas kažkam tiko prieš dvidešimt metų, tikrai nebetinka šiandien. Todėl kviečiu visus – pirmiausiai opozicijos, bet ir valdančiosios daugumos Seimo narius prisijungti rengiant interpeliaciją ir atleisti J. Narkevičių iš susisiekimo ministro posto, kol nesulaukėme naujų jo išsišokimų“, – teigė A. Armonaitė.

Tai visiškas dugnas, kurį pasiekęs ministras turi būti patrauktas.

Seimo narė pažymi, kad ministras J. Narkevičius, tik pradėjęs darbą, atleido iš nepriklausomų narių sudarytą „Lietuvos pašto“ valdybą. Ją vakar pakeitė daugiausiai Susisiekimo ministerijos atstovai – ministerijos darbuotojai bei ministerijai pavaldaus Lietuvos radijo ir televizijos centro vadovas Remigijus Šeris.

Seimo narė primena, kad komandiruotės Abu Dabyje metu ministras nelipo ant scenos ir neskaitė pranešimo, nors apie tai buvo skelbiama tiek iš anksto, tiek paties renginio metu. Vietoje jo diskusijoje apie dirbtinį intelektą dalyvavo viceministras Vladislavas Kondratovičius, kuris perskaitė tekstą apie kelių priežiūrą.

A. Armonaitė apgailestauja, kad nei skaidrumo vėliava ilgai mojavusi „valstiečių“ valdančioji dauguma, nei premjeras, nei prezidentas nepareiškia ryžtingos nuomonės dėl netinkamos ministro veiklos.

„Šiandien protestuoja dėstytojai ir mokytojai, dėmesio ir pažadų įgyvendinimo nesulaukia medikai, valdantieji virš įvairių visuomenės grupių mojuoja naujų mokesčių kirviu, o mes priversti stebėti, kaip į Lietuvą grįžta nomenklatūrinės tradicijos ir niekas joms nesipriešina. Taip neturi būti“, – teigė Laisvės partijos pirmininkė.

Palaiko socialdemokratai

Interpeliaciją susisiekimo ministrui J. Narkevičiui inicijuoja ir opozicinė Socialdemokratų partijos frakcija, BNS informavo šios frakcijos atstovas, opozicijos lyderis Julius Sabatauskas.

„Mes inicijuojame interpeliaciją ministrui J. Narkevičiui, jau vakar tarėmės apie tai“, – trečiadienį sakė politikas.

Anot jo, apie interpeliacijos rengimą kalbėta ir su kitomis opozicinėmis frakcijomis – konservatoriais, liberalais, taip Mišrios Seimo narių grupės atstovais.

„Ministras J. Narkevičius daro jau ne šiaip klaidą po klaidos, o eina jau kaip sniego kamuolys, tuoj bus sniego lavina, reikia gelbėti patį J. Narkevičių nuo J. Narkevičiaus“, – sakė J. Sabatauskas.

Ministras J. Narkevičius daro jau ne šiaip klaidą po klaidos, o eina jau kaip sniego kamuolys, tuoj bus sniego lavina, reikia gelbėti patį J. Narkevičių nuo J. Narkevičiaus.

Jis vylėsi, jog per šią savaitę pavyks parengti klausimus susisiekimo ministrui ir surinkti būtinus 29 parlamentarų parašus, kad interpeliacijos procesas prasidėtų.

Didžiausios opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis BNS pranešė, kad frakcija dar nėra priėmusi sprendimo, ar prisidės prie interpeliacijos susisiekimo ministrui.

„Apsispręsime šiandien (trečiadienį – BNS) po prezidiumo posėdžio, kuriame planuojame priimti sprendimus dėl ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio atsakomybės dėl piktnaudžiavimo padėtimi asmeninei naudai gauti ir premjero politinės atsakomybės dėl jo paskirto ministro J. Narkevičiaus veiksmų“, – teigė jis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Eugenijus Gentvilas BNS sakė asmeniškai palaikąs interpeliacijos J. Narkevičiui iniciatyvą. Anot jo, preliminariai tam pritarė ir frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Matau pagrindą, pagaliau S. Skvernelio gatvės asfaltavimas yra įspūdingas, kai paskiriami pinigai ir, suprask, nežinojo kam. O po devynių dienų prasideda darbai. Visi supranta, kad privalo būti techninis kelio rekonstrukcijos projektas parengtas, matyt, jis jau buvo, jau turi būti įvykdytos viešojo pirkimo procedūros ir pasirašyta sutartis su rangovu. Taigi, pinigai buvo skiriami aiškiai žinant, kokiam keliui asfaltuoti skiriama“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Opozicijos atstovai teigė kol kas nekeliantys premjero Sauliaus Skvernelio atsakomybės klausimo dėl gatvės į jo namus Vilniaus rajone asfaltavimo, nes nori sulaukti Vyriausybės vadovo paaiškinimų.

Pagal Seimo statutą, inicijuoti interpeliaciją ministrui gali ne mažiau kaip penktadalis, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai. Tačiau atleisti ministrą iš pareigų galima ne mažiau kaip 71 Seimo nario pritarimu.

Susisiekimo ministras pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl ministerijai pavaldžių įmonių apmokėtų pietų, taip pat atleistos „Lietuvos pašto“ valdybos, Seimo viešbutyje nakvojančios jo duktės, taip pat šio buto nuomos aplinkybių bei jo rinkimų apygardoje asfaltuojamų kelių.

Ministras praėjusį trečiadienį po susitikimo su Seimo opozicija teigė kol kas nesvarstantis apie savo pamainą, tačiau pridūrė, kad „yra asmenų, norinčių jo atsistatydinimo“.

J. Narkevičių į ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, prie valdančiosios koalicijos prisidėjusi po prezidento rinkimų praėjusią vasarą.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę pareiškė ministro chaotišką veiklą vertinantis neigiamai ir paragino premjerą Saulių Skvernelį principingai įvertinti J. Narkevičiaus elgesį.

Antradienį portalas 15min.lt pranešė, kad Susisiekimo ministerijos siūlymu Vyriausybė pritarė papildomam lėšų skyrimui Vilniaus rajono gatvėms asfaltuoti. Vilniaus rajono taryba visą 300 tūkst. sumą skyrė vienai gatvei, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, asfaltuoti.

Premjero atstovai teigia, kad Vyriausybės vadovas nežinojo, kokiam konkrečiam objektui bus skiriamos Vilniaus rajono gatvėms numatytos papildomos lėšos.

G. Nausėda teigė, jog į kylančius klausimus šiuo atveju turi atsakyti pats premjeras.

Ministras pirmininkas dėl medikų rekomendacijų laikinai nedirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kelininkas

kelininkas portretas
gėda ir pikta dėl tokio mūsų ministro. visokių buvo bet tokio buko dar nebuvo. nors naudotis mokesčių mokėtojų pinigais moka .Vyt na... ir viskas. ir dar pasodint reiktų, bet Lietuvoj vagys neliečiami . Seimas degredavo iki ,,dugno " , toliau nėra kur, bet jau ruošiasi naujiems rinkimams ir jiems pavyks ,o mes kraipysim galvas , kas juos rinko.

ala

ala portretas
kam kalbeti ,bet liberalu ARMOSKAITEI PATYLETI,kaip jusu kolegai Masiuliui sekasi?

zigmas

zigmas portretas
Taip visai teisingai Skvernelis ir prezidentas su visu rimtumu atkreipė dėmesį į susisiekimo ministro rūpestį ir už tai skyrė 300 t.e .Skvernelio gatvės remontui,vadinasi pietauk gyvenk valdiškame bute ir žvejok ežere ir dar ką rimtesnio sugalvok ir būsi apgintas nuo opozicijos ir žurnalistų
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių