Bandys įtikinti aršiausius Partnerystės įstatymo kritikus: mokslinį tyrimą įteikė Seimo nariams

  • Teksto dydis:

Lietuvoje sociologai pirmą kartą atliko mokslinį tyrimą apie kartu gyvenančias tos pačios lyties poras mūsų šalyje. Tyrimo išvadas Žmogaus teisių centro atstovai atnešė į Seimą, kad su jomis susipažintų politikai ir tikisi, jog galbūt mokslas padės įtikinti aršiausius Partnerystės įstatymo kritikus, praneša LNK.

Homoseksualios poros Lietuvoje susiduria su problemomis. Sociologai apklausė kartu gyvenančias tos pačios lyties poras, padarė išvadas ir jas pristatė politikams.

„Poros susiduria su daugybe psichosocialinių ir diskriminacinių iššūkių. Negali veikti kartu kaip pora ir dėl to, manome, kad yra reikalingas šių santykių reglamentavimas“, – teigė sociologas Liutauras Labanauskas.

Žmogaus teisių centro vadovė Jūratė Juškaitė tikisi, kad moksliniai tyrimai padės į savo pusę palenkti prieš Partnerystės įstatymą nusiteikusius parlamentarus.

„Tyrimas nuodugnus, jame tiek Seimo nariai, tiek visuomenė vėliau ras svarbios, jautrios informacijos. Tikimės, kad žmonės su tuo bent jau susipažins ir supras, kaip Lietuvoje gyvena tos pačios lyties poros“, – teigė J. Juškaitė.

Kas galėtų pakeisti nuomonę dėl Partnerystės įstatymo, žurnalistai paklausė ką tik į rankas paruoštą knygą gavusio Seimo nario Valdemaro Valkiūno.

„Reikia į kokią avariją papulti, kad atmintis išsitrintų ir tada nuo balto lapo pradėti visą tą analizuoti“, – pakomentavo politikas.

Tikriausiai visų parlamentarų, kurie prieštarauja, ypač tų, kurie tą daro garsiai, neįtikins.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen abejoja, kad aršiausi Partnerystės įstatymo kritikai vadovausis mokslu.

„Tikriausiai visų parlamentarų, kurie prieštarauja, ypač tų, kurie tą daro garsiai, neįtikins“, – teigė Seimo pirmininkė.

Pavasarį Partnerystės įstatymui pateikimo stadijoje Seimo nariai nepritarė ir pastarąjį grąžino tobulinti. Projekto nebūtų pasirašęs ir prezidentas Gitanas Nausėda. Anot jo, partnerystė buvo prilyginta santuokai.

Seimo pirmininkė sako, kad Partnerystės projektą tikimąsi dar kartą pateikti rudens sesijoje.

„Nesinorėtų vėl eiti į tą pačią situaciją, kai balsai pasiskirsto 50/50 ir viskas priklauso nuo to, ar sėkmė nusišypsos“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovės teigimu, nors šiuo metu Partnerystės įstatymas koreguojamas, jo esmė ir pagrindiniai principai nesikeis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eskobaro

Eskobaro portretas
Isvažiuoja į Dubaju, va ten tegu pasigiria apie narkotikus kad Lietuvoje bus legaliziuoti tai kartu ja pakars su Šimonyte, šeichai, jie ir taip ju nesupras klausimas ar kalbesisi nes vyrai su moterimis is kitu valstybiu nenori nieko turet, dar apie subininius tegu pakalba.

TYRIMAS

TYRIMAS portretas
NATURE straipsnis , kad homoseksualizmas NĖRA įgimtas geriausias tyrimas. Taigi keiskite savo pomėgius ir neliks problemų

Jie ir turi jausti diskriminacija. Juk ir Marozai jaucia dis

Jie ir turi jausti diskriminacija. Juk ir Marozai jaucia dis portretas
Jie nera lygus su likusia seimu tauta. Homikai nera ateitis, dabartis ar praeitis Zmogaus buciai. Homikai yra mirti nesantys zmogiukai. Lietuvai reikia stiprinti mokyklas, kad mokytu berniukus ir mergaites atlikti teviska gimdymo ir gyvenimo pareiga. Homikai tautoms niekuom, NIEKUOM nenaudingi. Homikai tik ima, nieko neduoda. Jie nera ir nebus lygus.
VISI KOMENTARAI 103

Galerijos

Daugiau straipsnių