A. Bilotaitė su ES kolegomis aptars pagalbą Ukrainai, neteisėtą migraciją

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį Liuksemburge su Europos Sąjungos valstybių kolegomis aptars pagalbą Ukrainai, „Frontex“ agentūros veiklos, migracijos ir prieglobsčio politikos klausimus.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, ES vidaus reikalų ministrų taryboje A. Bilotaitė ragins efektyviau spręsti neteisėtos migracijos problemas, užtikrinti finansavimą ES išorės sienos stiprinimui ir laikinosios apsaugos ukrainiečiams įgyvendinimui, taip pat ES lygiu telkti pastangas padėti Ukrainai išminuojant šalies teritoriją.

Ministrai turėtų patvirtinti bendrą Tarybos požiūrį dėl Šengeno sienų kodekso pakeitimo. Reglamento tekste numatyta, kad turi būti patvirtinti bendri ES išorės sienų apsaugos standartai, jame atsirado sąvoka „stacionarioji infrastruktūra“.

Anot A. Bilotaitė sveikino „teigiamus reglamento teksto pakeitimus“, tačiau pabrėžė būtinybę ir toliau kelti klausimą dėl veiksmingesnių priemonių įgyvendinimo migracijos valdymo srityje.

„Džiaugiamės matydami savo pastangų rezultatus. Tačiau skaičiuodami daugiau kaip 6 mėnesius nuo Europos Komisijos pateiktų teisėkūros pasiūlymų ir daugiau kaip metus nuo hibridinės atakos pradžios, reikšmingų pokyčių ES teisėje vis dar neturime“, – teigia ministrė.

„Be to, vis dar nesame gavę papildomo ES finansavimo išorės sienos apsaugos stiprinimui besitęsiančios hibridinės atakos akivaizdoje“, – pabrėžė ji.

A. Bilotaitė žada kviesti  žkolegas ir toliau teikti visokeriopą paramą Ukrainai ir jos žmonėms, akcentuodama būtinybę ES lygiu telkti pastangas ir sukurti mechanizmą karo nusikaltimų tyrimui ir šalies teritorijos išminavimui. Ji žada kelti ir ES finansinės paramos būtinybę daugybę nuo karo bėgančių ukrainiečių priimančioms valstybėms.

Taryboje ministrai diskutuos dėl Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ funkcijų.

„Ministrė pasisakys už jų išgryninimą ir pastangų bei dėmesio sutelkimą į tai, dėl ko ši agentūra buvo sukurta – paramos valstybėms narėms teikimą, visų pirma ir svarbiausia – ES išorės sienos apsaugos srityje“, – teigiama ministerijos pranešime,

Ministrai taip pat aptars tarybai pirmininkaujančios Prancūzijos pasiūlytą solidarumo mechanizmą, kuriuo siekiama teikti pagalbą Viduržemio jūros šalims, perkeliant migrantus arba remiant jas finansiškai. Ministrė palaikys tik savanorišką ir lankstų solidarumo mechanizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ka ta DURNELE gali aptarti ?

Ar teisingai supratau ?

Ar teisingai supratau ?  portretas
Lietuvaičiai mokės mokesčius ir iki " pabaigos " ( pagal 61 seimo konservatoriaus , liberalo , laisvūno ) nutarimą ) rems Ukrainą ir jos atstatymą ? O kas rems mūsų piliečius ? Net mokesčiai kitiems ? Nebesuprantu kokiai šaliai atstovauja seimūnai ? Kokiai šaliai dirbti ir jos gerovei stengtis prisiekė ?

sedi avepiza ministres poste

sedi avepiza  ministres poste  portretas
tai sakant ,,,siena saugo,,, per kuria jau virs milijono xoxolu banderu, bulbasu , negru, arabu , terosistu ir fasistu priguzejo... ir kuriems islaikyti lietuva keldama vietiniams aborigenams mokescius , milijonus kisa ,ateme is savu...uz tokius darbus nuormalioj valstybej ---susaudo ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių