Savivaldybių asociacijos prezidentu perrinktas socialdemokratas M. Sinkevičius

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentu trečiadienį perrinktas Jonavos rajono meras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius.

Už jo kandidatūrą balsavo 144 LSA suvažiavimo delegatai, vienas buvo prieš, susilaikė 11. Suvažiavime dalyvavo 186 delegatai iš 60 savivaldybių.

Prezidentas išrinktas iš vieno kandidato. M. Sinkevičių perrinkti pasiūlė socialdemokratų merai iš Pakruojo, Birštono, Prienų, Kauno rajono, Kėdainių.

Organizacijos prezidentas renkamas ketverių metų kadencijai.

Viceprezidentais tapo Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, Plungės rajono meras Audrius Klišonis, Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Lazdijų merė Ausma Miškinienė, Klaipėdos rajono vadovas Bronius Markauskas ir Akmenės meras Vitalijus Mitrofanovas.

Praėjusią savaitę dabartinis LSA prezidentas M. Sinkevičius sakė nesąs apsisprendęs, ar sieks dar vienos kadencijos. Mat jis sulaukė klausimų dėl savivaldybių tarybų nariams skiriamų lėšų panaudojimo.

Sukvietęs specialią spaudos konferenciją Jonavos meras neigė piktnaudžiavęs išmokomis, tačiau grąžino į savivaldybės biudžetą 4 tūkst. eurų, nes vienu iš jo telefonų kurį laiką naudojosi žmona.

Diskusijos dėl savivaldos politikų elgesio su išmokomis prasidėjo visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus iniciatyvą „Skaidrinam“.

Jos metu skelbta, jog kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per koronaviruso pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami skirtingomis banko kortelėmis, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu, lėšas naudojo kitais abejonių sukėlusiais būdais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

STEANIJA

STEANIJA portretas
Aš nerandu žodžių. Vienus labaiskaidrina, o kitus apsidergusius renka prezidentais. Nieko konservatoriams nepavyks, socdemu misrunai su LDDP taskhysis po Lietuvą. Nors vyriausybė dirba puikiai, vis vien rėkia išsižioję kad baisiausia krizė. Ne savivaldybėse, ne seime o vyriausybėje. Puola iš visų kampų konservatorius kaip medžiokliniai skalikai. Į Seimą, savivaldybių tarybas renka teistus, apsivogusius. Net "nebeskaidrinkit" valdantieji, nes bus išgirsta tik kaip skruzdėlės arija. Tik tiek.

Algirdas

Algirdas portretas
Kaip nuostabu: viskuo kalti konservatoriai ir A. Tapinas. Gėda, gėda kvadratu, gėda kubu...

Nuomone

Nuomone portretas
Geresniu nerasta.Lietuvoje yra kur kas didesniu nusikalteliu.Cia tik.saulegrazos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių