D. Grybauskaitė apie permainas Seimo vadovybėje: apsivalymas yra sveikintinas

  • Teksto dydis:

Komentuodama pasikeitimus Seimo vadovybėje, prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad apsivalymas yra sveikintinas.

"Norėčiau įvertinti pirmiausia tai, kad teisiamųjų parlamentarų dalyvavimas valstybės valdyme Lietuvos įvaizdžiui kenkė labiau negu bet kokie būsimieji pakeitimai. O apsivalymas visada yra sveikintinas, taigi tikrai manau, jog bet kokios rokiruotės tikrai neturėtų būti blogesnė situacija negu jau buvome ir esame iki šiol", - LRT radijui ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitė teigiamai įvertino Seimo vicepirmininko Vytauto Gapšio atsistatydinimą, kuriam ketvirtadienį pritarė Seimas.

"Iš karto po rinkimų teigiau, kad teisiamiesiems Darbo partijos atstovams ne vieta Seimo vadovybėje, na ir vertinu tai labai gerai. Tai turėjo įvykti daug anksčiau", - teigė ji.

Tuo metu Seimo pirmininko Vydo Gedvilo atsistatydinimą prezidentė pavadino Darbo partijos vidaus reikalu: "Na čia turbūt neturėčiau vertinti, nes Seimo pirmininko pono V.Gedvilo atsistatydinimas - tikrai Darbo partijos vidaus reikalas".

Panašiai ji komentavo ir siūlymą nauja Seimo pirmininke skirti "darbietę" Loretą Graužinienę.

"Čia lygiai tas pat - tiktai Darbo partijos sprendimas dėl kandidatūros siūlymo. Jeigu bus toks sprendimas patvirtintas, viskas priklausys nuo jos darbų. Vertinsime visi, - žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitė taip pat nevertino tolimesnių santykių valdančiojoje koalicijoje po šių dviejų politikų atsistatydinimų.

"Turbūt vertinti ir prognozuoti būtų man sunku ir gal nekorektiška, o palinkėti tikrai galėčiau ir norėčiau, kad valdančioji koalicija galėtų sutartiniau ir efektyviau, o svarbiausia, rezultatyviau dirbti Lietuvos žmonių labui", - sakė ji.

Prezidentės manymu, Seimo vadovybės keitimas nepakenks Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai.

"Aš manau, kad pirmininkavimui jau kenkė tai, kad Seime valdančiojoje daugumoje ir Seimo vadovybėje buvo teisiamųjų suole sėdintys asmenys. Manau, kad bet kokie pokyčiai, kurie eliminuoja tokius asmenis atvirkščiai ne pakenks, o tiktai parodys, kad šalis sugeba susitvarkyti ir tai daro nors ir galbūt ne laiku, truputį pavėluotai, bet sugeba susitvarkyti", - žurnalistams dėstė D.Grybauskaitė.

Trečiadienį valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos taryba pritarė šios organizacijos lyderio V.Gapšio sprendimui trauktis iš pirmojo parlamento vicepirmininko pareigų ir sustabdyti vadovavimą partijai. Atsistatydinti nutarė ir parlamento vadovas V.Gedvilas.

Vadovauti Seimui "darbiečiai" siūlo Seimo narę L.Graužinienę. Jai laikinai patikėtas ir Darbo partijos vairas. Jeigu bus išrinkta Seimo vadove, L.Graužinienė ketina į pirmojo pavaduotojo pareigas teikti V.Gedvilo kandidatūrą.

"Darbiečių" taryba taip pat pritarė Viktoro Uspaskicho valiai frakcijos Seime seniūno pareigas užleisti V.Gapšiui.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį, Seimo pirmininko ir pirmojo vicepirmininko postai priklauso Darbo partijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsivalyti

apsivalyti portretas
reikėjo prieš rinkimus, o dabar reikės suktis iš padėties, samdyti vertėjų tuntą ir pan. Tačiau abejoju, ar čia apsivalymas, greičiau panašu į bėgimą nuo užtarnautos bausmės. Bus juoktis iš niekuo nenusikaltusios Venckienės, kai patys iki kaklo įklimpę į vagysčių pelkę.

grybauskaite,

grybauskaite, portretas
linkejimai nuo Grauzinienes...:):)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių