„Darbiečiai“ nepalaikys privalomų skiepų: nebuvo atsakyta į svarbius klausimus

Darbo partijos frakcija nepalaikys ir skatina kitus Seimo narius nepalaikyti Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų dėl privalomo sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų srityse dirbančių asmenų skiepijimo.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos nario Aido Gedvilo, tokiais siūlymais valdantieji siekia tik jiems žinomų tikslų, kurie niekaip nesusiję su pandemijos valdymu.

„Kaip jau tapo įprasta, pataisas bandoma prastumti skubos tvarka, be gilesnės analizės ir nevykstant jokios diskusijos. Seimo Sveikatos reikalų komitete nebuvo atsakyta į svarbius medikų bendruomenės iškeltus klausimus. Lietuvos medikai yra aktyviausiai vakcinacijos procese dalyvaujanti visuomenės grupė, būtent jie apie virusą žino daugiausiai, tačiau ir jiems nėra aiškūs priverstinio skiepijimo motyvai. Suprasdamas šios situacijos svarbą ir norėdamas, kad žmonės išgirstų medikų, teisininkų nuomonę Seime suorganizavau spaudos konferenciją“, – teigia Seimo narys A. Gedvilas.

Kaip praneša Darbo partijos informacijos centras, Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas profesorius Liutauras Labanauskas pritaria, kad toks siūlymas – skubotas, o tokį skiepijimą vadina prievartiniu.

„Medikai ir šiaip skiepijasi. Nerimą kelia sankcijos – nepamatuotos, pavyzdžiui, nušalinimas nuo darbo. Nušalindami nuo darbo griauname pačią sveikatos sistemą, nes nušalinus kolegą kitas turės dirbti už du. Seimo Sveikatos reikalų komitete negavome jokių atsakymų į medicininius klausimus.

Medikai ir šiaip skiepijasi. Nerimą kelia sankcijos – nepamatuotos, pavyzdžiui, nušalinimas nuo darbo.

Pirmiausia, visur teigiama apie kontraindikacijų sąrašą – jo nėra, jis nepateiktas. Nėra informacijos apie hibridinio imuniteto antikūnų titrus, kurie vis labiau aptariami mokslo visuomenėje. Pats svarbiausias dalykas – meduolio ir rykštės principas. Mes konstatuojame, kad šiuos Vyriausybės veiksmus, su tokiu skubotu Seimo Sveikatos reikalų komiteto pritarimu, neatsakius į klausimus, galima vadinti mobingu prieš sveikatos sistemos darbuotojus arba valstybės smurtu prieš juos“, – sako profesorius.

Jis pabrėžia, kad tai – medicininiai, ne politiniai klausimai, ir neatsižvelgus į medikų pastabas bei klausimus, įstatymo priėmimas bus skubotas.

Europos teisininkų asociacijos narė ir atstovė Lietuvai advokatė Jūratė Šlitė teigia, kad darbdaviui, atleidusiam ar nušalinusiam nuo darbo specialistą, grėstų teisinė atsakomybė, o darbo funkcijų nebus kam vykdyti.

„Vakcinacija negali būti specialisto nušalinimo priežastis ar pagrindas. Tokia situacija gali didinti pacientų nepasitikėjimą sveikatos sistema. Siūlomas teisinis reguliavimas gali lemti daugiau žalos negu naudos“, - pastebi advokatė.

Pasak Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Aldonos Baublytės, 95 proc. medicinos darbuotojų yra pasiskiepiję, o 85 proc. jau yra gavę palaikomąją vakciną. Ji pritaria, kad šis Vyriausybės siūlymas stumiamas skubos tvarka ir yra pavėluotas.

„Vietoj to, kad padėkotų medikams už tokį sunkų darbą pastaraisiais metais, Vyriausybė juos įvaro į kampą. Tokiais savo veiksmais valdantieji savomis rankomis sugriaus ką tik atsigavusią sveikatos sistemą, o nukentės nuo to, žinoma, paprasti žmonės“, – sako Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Jis pabrėžia, kad būtina įsiklausyti į specialistų, medikų nuomonę, kurie šioje situacijoje nusimano daugiau nei politikai. Politikas apgailestauja, kad kol kas valdantieji girdi tik patys save.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbieciai visi yra vatnikinio proto

Darbieciai visi yra vatnikinio proto portretas
Ir be jokio isilavinimo??

Anonimas

Anonimas portretas
Visi Seimo nariai ,tautos išrinkti zino tiesą apie tą pandemiją, tačiau nesako, vadinasi jie neverti tautos ,tu kurie juos rinko.O pritarti bandymam su žmonėmis ,negalima,tai nusikaltimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Visus ribojimus panaikino Austrija, Anglija ,Ispaniją. O durneliai lietuviai dar vadina pandemiją. Čia yra kitas tikslas, kad žmonės ,vyrai nepabėgtų is Lietuvos ,nes nebus kam kovoti ,važiuoti pas Zelenski padėti kovoti .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių