Darbo partijos skyriai į pirmininkus iškėlė aštuonis kandidatus

Opozicinės Darbo partijos (DP) skyriai antradienio vakarą baigė siūlyti kandidatus į organizacijos pirmininkus, iš viso iškelti aštuoni politikai.

Kaip BNS informavo laikinasis DP vadovas Viktoras Fiodorovas, vadovauti partijai siūlomi parlamentarai Andrius Mazuronis, Aidas Gedvilas, Marijus Velička, Viktoras Fiodorovas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Valentinas Bukauskas, Vigilijus Jukna ir DP narys Pranas Jurkaitis.

Tik A. Mazuronis, A. Gedvilas ir M. Velička yra viešai pranešę, kad kandidatuos į minėtas pareigas.

Pasak V. Fiodorovo, kiti savo sprendimą paskelbs vėliau.

„Suvažiavimo metu, kada būna prisistatymas, kandidatai pasako, ar sutinka kandidatuoti, ar nesutinka“, – teigė jis.

Partijos pirmininko rinkimai vietoj iš pareigų pasitraukusio partijos kūrėjo Viktoro Uspaskicho vyks rugsėjo 4 dieną Kėdainiuose.

Tikrai bus ne vienas kandidatas, ta kova tikrai bus ne butaforinė, ne menama, bet iš tiesų.

A. Mazuronio teigimu, šie partijos pirmininko rinkimai nebus butaforiniai.

„Matyt, tikrai bus ne vienas kandidatas, ta kova tikrai bus ne butaforinė, ne menama, bet iš tiesų, iš tikro bus žmonėms pasirinkimas. (...) Nebus taip, kad plojimais bus renkama“, – BNS sakė jis.

Ilgametis Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas birželio viduryje paskelbė pasitraukiantis iš posto, nes nori „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“. Jis sakė liekantis aktyviu partijos nariu, toliau atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė DP Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Ar mazuronį į tas pareigas, kaip ir į seimo vicepirmininkus, pasiūlė konservatoriai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių