Devyni savivaldybes valdantys komitetai steigia asociaciją: sieks būti išgirsti

Devyni politiniai komitetai, kurių atstovai išrinkti savivaldybių merais, sutarė steigti Politinių komitetų asociaciją, ji padės būti labiau išgirstiems ir atstovaujamiems, sako politikai.

Kaip penktadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė, steigimo sutartį pasirašė „Vieningo Kauno“, „Jaunosios Kazlų Rūdos“, „Už Druskininkus“, Šiaulių „Dirbame miestui“, Kalvarijos „Siekime Kartu“, „Vardan Šilalės krašto“, „Atsinaujinančiam Panevėžiui“, „Kretingos kraštas“ ir „Politinis komitetas Ištikimi Klaipėdai“ politinių komitetų vadovai.

„Kadangi didžiojoje daugumoje didžiųjų Lietuvos miestų laimėjo politiniai komitetai, buvo apsitarta per keletą kartų, priimtas sprendimas, kad šie miestai galėtų susivienyti ir turėti tam tikrą atsvarą tradicinėms politinėms partijoms, kurios šiandien turi ženkliai geresnes sąlygas prie tų pačių reikalavimų, kurie yra teikiami politinėms jėgoms“, – BNS sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, įsteigęs komitetą „Ištikimi Klaipėdai“.

Anot jo, politiniai komitetai negauna valstybės finansavimo, nors reikalavimai yra labai panašūs. A. Vaitkaus teigimu, politinės partijos, turėdamos savo tiesioginius atstovus parlamente, gali priiminėti sau palankesnius sprendimus, tad asociacija įsteigta siekiant „turėti tokią išlyginamąją vertę politikoje“.

Šiandien tik pareiškimas ir politinis žingsnis parodant, kad vienijamės ir norime turėti svarų žodį tiek asociacijoje, tiek parlamente, tiek Vyriausybėje, aukščiausiame šalies valdyme.

Pasak Klaipėdos mero, kol kas asociacijos nariai nėra aptarę visų savo veiklos planų ir galimybių, dėl ateities veiklos dar bus tariamasi.

„Šiandien tik pareiškimas ir politinis žingsnis parodant, kad vienijamės ir norime turėti svarų žodį tiek asociacijoje, tiek parlamente, tiek Vyriausybėje, aukščiausiame šalies valdyme“, – sakė jis.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas BNS teigė, kad asociacijos tikslas – atstovauti komitetams, nes Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) juos yra primiršusi.

„Asociacija nuėjo politiniais keliais, o ne savivaldos atstovavimu. Jei asociacija pritarė savivaldos modeliui, kurį gali priešui pasiūlyti ir tam neprieštaravo, vadinasi kažko trūksta. Manome, kad politiniai komitetai, kurie dabar jungiasi, galėtų įnešti minčių, idėjų ir taip toliau. Atstovauti reikia ir komitetams, yra tie patys žmonės, kurie dirba savo savivaldybių žmonių naudai“, – sakė R. Malinauskas.

Pasak jo, per praėjusį LSA suvažiavimą komitetai „buvo užmiršti, nekreipta dėmesio ir neatstovaujami“.

Politinių komitetų asociacija teigia savo narių interesams atstovausianti Lietuvos savivaldybių asociacijoje, teiksianti aktualius pasiūlymus, teisėkūros iniciatyvas.

Taip pat bus bendradarbiaujama su visuomeninėmis grupėmis, politinėmis organizacijomis, kitomis savivaldybėmis, valdžios bei savivaldos institucijomis.

Vienas pagrindinių deklaruojamų asociacijos tikslų – valstybės valdymo, teisinio reguliavimo, perspektyvų bei vizijų pasiūlymų formavimas ir teikimas valstybės politinėms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kaip su lėšom iššvaistytom savivaldybės tarybos narių ir mero?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių