E. Vaitkaus kandidatų į Seimą sąraše – Baltarusijoje besislapstantis A. Paleckio bendražygis

  • Teksto dydis:

Savo prorusiškais pasisakymais garsėjančio Eduardo Vaitkaus į Seimą vedamame Lietuvos liaudies partijos sąraše atsidūrė veikimu prieš Lietuvą įtariamas ir nuo teisėsaugos šiuo metu Baltarusijoje besislapstantis Edikas Jagelavičius.

Kaip rašo portalas „Delfi“, E. Jagelavičius savarankiškai išsikėlė rinkimuose vienmandatėje apygardoje. Ir nors jis pavėlavo tam tikrus dokumentus pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), jo pavardę galima rasti tarp kitų Lietuvos liaudies partijos kandidatų.

Portalo žiniomis, E. Jagelavičius nuo 2022 metų gyvena Baltarusijoje, mat yra įtariamas ir Lietuvos teisėsaugos ieškomas dėl veikimo su kitomis valstybėmis prieš Lietuvą, taip pat dėl melagingai įstaigai pateiktos informacijos.

Tais pačiais metais jo namuose teisėsauga vykdė kratas, tuomet vyro ten nerado, jis kanalui „Belarus segodnia“ nurodė, jog yra sulaukęs šaukimo į apklausą, bet grįžti iš Baltarusijos į Lietuvą neplanuojantis.

Jis yra už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygis, buvęs likviduoto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ narys.

„Minimas asmuo yra įtariamasis ir paieškomas“, – BNS teigė Generalinė prokuratūra.

Savo ruožtu partijos vedlys E. Vaitkus, paklaustas, kaip į Baltarusiją prieglobsčio ieškoti išvykęs ir jau keletą metų ten gyvenantis E. Jagelavičius atsidūrė rinkimų sąraše, per daug situacijos nekomentavo, tačiau pažymėjo, kad partijos rinkimų programa ir E. Jagelavičiaus pažiūros sutampa.

„Norint būti sąraše, reikia pritarti E. Vaitkaus prezidentinės rinkiminės kampanijos metu išsakytiems uždaviniams ir tikslams ir dabar Seimo rinkimuose iškeltiems uždaviniams. Pirmas uždavinys yra, kad Lietuva neparduodama ir neparsiduoda“, – portalui sakė E. Vaitkus.

E. Jagelavičius Lietuvos liaudies partijos sąraše, kuriame nėra nė vieno šios politinės jėgos nario, įrašytas 36 numeriu.

ELTA primena, kad 2020 metų Seimo rinkimuose Lietuvos liaudies partija sulaukė 0,25 proc. rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Už Taiką ir Liaudies partija prieš karo kurstytoju ir covidiniu žmogžudžių šutve.

Klausimas

Klausimas portretas
Ale, kodėl tas Vaitkus telelaidose vis klausinėja apie prostituciją?

onute

onute portretas
Manau kad dabar atbus visa dora lietuva ir išvys iš semo visus konservus vagis socdemus vagis kol tie niekšai nepradejo mus šaudyti Juk prezidentas turėjo reaguotii tas kalbas juk jis atsako už lietuviu gyvibes bet gurdėjot jo žodžius kad dabar surasim visus vatnikus Tai reiškia jis skatins mus naikinti nes nutylejo baisu nusikaltima O Požėla sedejo pas ramanauska laidoje ir tylėjo von tokiiš pareigu jis musu negins
VISI KOMENTARAI 95

Galerijos

Daugiau straipsnių