Etikos sargai: V. Danauskienė pažeidė etiką būdama žurnaliste ir dalyvaudama rinkimuose

Vilma Danauskienė pažeidė etiką būdama žurnaliste ir dalyvaudama savivaldos rinkimuose, konstatavo Visuomenės informavimo etikos asociacija.

Į Lazdijų tarybą kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė kovą išrinkta V. Danauskienė su šiuo sprendimu nesutinka ir jį skųs teismui, kad būtų išaiškinta, kokia apimtimi žurnalistas kaip šalies pilietis gali dalyvauti politikoje.

Visuomenės informavimo etikos asociacija gegužės pradžioje priėmė sprendimą, kuriuo pripažino, kad būdama laikraščių „Lazdijų žvaigždė“ ir „Lazdijų reklama“ žurnaliste ir tuo pačiu metu „valstiečių“ kandidate į Lazdijų rajono savivaldybės merus V. Danauskienė pažeidė Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksą.

Jis nustato, kad žurnalistai, vykdydami savo profesinę veiklą, neturi teisės prisiimti jokių kitų įsipareigojimų, išskyrus profesinius įsipareigojimus viešosios informacijos rengėjui ir skleidėjui, o žurnalisto profesinė veikla nesuderinama su darbu valstybės ir vietos valdžios institucijose, dalyvavimu politinių partijų veikloje.

V. Danauskienė sako, kad šį sprendimą įvertins teismas ir pasisakys dėl žurnalistų galimybės dalyvauti politikoje.

„Nesutinku su tokiu sprendimu, niekaip aš jo nevertinu, nes negali vertinti nulio, bet išsiaiškinti, kiek žurnalistas, kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis, turi teisę dalyvauti rinkimuose, bus sveika ir visai žurnalistų bendruomenei, ir politikų bendruomenei, ir visai Lietuvai“, – BNS penktadienį sakė V. Danauskienė.

Ji sakė „pabūsianti tuo subjektu, kuris pagelbės, kad būtų kartą išaiškinta šita situacija teisme ir padėtas taškas“.

„Koks sprendimas bus, aš nekvestionuoju, teismais pasitikime, bet aš manau, kad šitą situaciją reikia išsiaiškinti“, – pažymėjo V. Danauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DR MARIA ABORTION PILLS IN MUSCAT

DR MARIA ABORTION PILLS IN MUSCAT portretas
abortion pills to terminate an unwanted pregnancy in Dubai-UAE, Abu Dhabi, Saudi Arabia, Oman, Bahrain Kuwait city-Kuwait and Doha-Qatar. Whatsapp: +639358772801 abortion pills to terminate an unwanted pregnancy in Dubai-UAE, Abu Dhabi, Saudi Arabia, Oman, Bahrain Kuwait city-Kuwait and Doha-Qatar. Whatsapp: +639358772801 abortion pills to terminate an unwanted pregnancy in Dubai-UAE, Abu Dhabi, Saudi Arabia, Oman, Bahrain Kuwait city-Kuwait and Doha-Qatar. Whatsapp: +639358772801 abortion pills to terminate an unwanted pregnancy in Dubai-UAE, Abu Dhabi, Saudi Arabia, Oman, Bahrain Kuwait city-Kuwait and Doha-Qatar. Whatsapp: +639358772801
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių