V. Uspakichas prašė jo neliečiamybės nenaikinti

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komiteto nariai antradienį Briuselyje svarstė Lietuvos prokurorų prašymą panaikinti Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho neliečiamybę, kad jis galėtų būti teisiamas dėl sukčiavimo ir teismo įžeidimo.

V.Uspakichas po uždaro posėdžio BNS sakė prašęs komiteto narių jo neliečiamybės nenaikinti. Jis teigė nežinantis, kada komitetas priims sprendimą.

„Vyksta valstybės puolimas prieš opozicinę partiją, tai kaip galima sutikti su tokiu imuniteto naikinimu“, - posėdyje dėstytus argumentus vardijo politikas.

Patikslinus, kad Darbo partija Lietuvoje yra valdančioji, V.Uspakichas aiškino, kaip taip yra tik formaliai, o „de facto yra visiškai kitas dalykas“.

V.Uspaskicho neliečiamybės klausimo komitetas ėmėsi pernai lapkritį.

Pats V.Uspaskichas yra pakaitinis Teisės reikalų komiteto narys.

Europos Parlamentas 2010 metais jau buvo panaikinęs šio politiko teisinę neliečiamybę. Tuomet prašymo nagrinėjimas užtruko 14 mėnesių.

Iš naujo V.Uspaskichas neliečiamybę įgijo, kai pernai liepos 1 dieną oficialiai tapo naujos kadencijos Europos Parlamento nariu.

Vilniaus apygardos teismas užpernai liepą V.Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Politikas savo kaltę neigia ir vadina procesą politiškai motyvuotu. Nuosprendis įsigalios tik po Apeliacinio teismo sprendimo.

Prokurorai taip pat siekia patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn dėl teismo įžeidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
jį iš kalėjimo duobės trauks koloradininkai ir troliai, kurie, kaip tarakonai, lenda iš visų pakampių, ir išsijuosę dirba putleroidams.

Tinos nuomone.

 Tinos nuomone. portretas
Manau jokio pasigailejimo zmogui prasiusiam prieglobscio Rusijos,ir spygas rodzius Lietuvai.tegu bus teisiamas uz savo nuopelnus,milijonines suktybes.tegu bus pamoka kitiems klanu nariams.

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių