G. Landsbergis: NATO narės turėtų užtikrinti stabilų ginklų tiekimą Ukrainai

  • Teksto dydis:

NATO narės turi užtikrinti stabilų ginklų ir ypač sunkiosios ginkluotės tiekimą Ukrainai, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Europos saugumo architektūra jau nebeįsivaizduojama be Ukrainos, kasdien įrodančios savo gebėjimą gintis ir ginti. NATO narės turi užtikrinti stabilų ginklų ir ypač sunkiosios ginkluotės tiekimą Ukrainai, nes tik Ukrainos pergalė kovos lauke sustabdys barbariškąją Rusiją bei padės atgauti okupuotas teritorijas“, – antradienio vakare Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime teigė G. Landsbergis.

Tai jis sakė po NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo Bukarešte, kurio metu aptarta Rusijos agresija Ukrainoje, taip pat NATO paramą Ukrainai. 

Pranešama, jog ministrai taip pat dalyvavo specialioje sesijoje su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba ir nuotoliniu būdu prisijungusiu Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovu Josepu Borreliu (Žozepu Boreliu). Pastarosios sesijos metu buvo aptarti Ukrainos poreikiai, siekiant apsiginti nuo Rusijos, bei ilgalaikė sąjungininkų parama.

„Neabejoju, kad artimiausiu metu Aljansas pasipildys naujomis narėmis, o NATO durys išliks atviros demokratinėms valstybėms, jau dabar puoselėjančioms NATO vertybes ir ginančioms visą Europos kontinentą“, – pažymėjo G. Landsbergis. 

NATO užsienio reikalų ministrų susitikime pirmą kartą, kaip pakviestosios prisijungti prie Aljanso šalys, dalyvavo ir Suomija bei Švedija.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Landsbergisginklų tiekimas Ukrainaikaras UkrainojeNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių