G. Landsbergis patvirtino politikos gaires stiprinti diasporos ryšiui su Lietuva

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis patvirtino artimiausių dvejų metų veiksmų planą dėl diasporos politikos, juo bus siekiama stiprinti išeivių ryšius su tėvyne.

Kaip informavo užsienio reikalų ministerija, Lietuvos diasporos politikos strateginių gairių „Globali Lietuva“ 2022–2024 metų plane ypač daug dėmesio bus skiriama lituanistiniam ugdymui užsienyje – vaikų ir jaunimo ryšio su Lietuva stiprinimui, aktyvesniam diasporos įtraukimui į užsienio investicijų paiešką.

Kaip teigė G. Landsbergis, taip pat dėmesys kryps užsienio turistų pritraukimo skatinimui, eksporto iš Lietuvos didinimui, „sugrįžtančios Lietuvos“ idėjos įgyvendinimui ir diasporos pasiekiamumo didinimui, naudojant efektyvesnes komunikacijos priemones.

„Lietuvai ir Lietuvos žmonėms labai svarbus aktyvus diasporos vaidmuo šiose srityse, labiausiai – parama kovojant su nedemokratinių valstybių keliamais iššūkiais“, – pasirašydamas įsakymą sakė ministras.

Pasak URM, veiksmų planas apima daugybę sričių, tarp jų – švietimą, kultūrą, ekonominį bendradarbiavimą, grįžtamąją migraciją, jį  įgyvendins 30 valstybės institucijų ir septynios savivaldybės.

Planui galutinai buvo pritarta rugpjūčio 3-iąją Vyriausybės pasitarime.

Lietuvos diasporos politikos strateginės gairės „Globali Lietuva“ 2022–2030 ir jų įgyvendinimo 2022–2024 metų veiksmų planas pakeitė 2011–2021 metais galiojusius „Globalios Lietuvos“ – užsienio lietuvių įsitraukimo į valstybės gyvenimą programą ir planą.

Lėšos planui įgyvendinti numatytos biudžete, jis rengiamas trejiems metams, kasmet jį atnaujinant ir pratęsiant vieniems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kokį ryšį jus pats turi su Lietuva? Jo ta Bjauri žmona žydpalaikė, jo visi vaikai išsigimę ir ne lietuviai. Jis pats pagal kilmę iš izoliuotai laikytų išsigimėlių N.Vilnioj, kai 1990 m buvo surežisuota klounada su idioto paranoja kluedinčio to kuprotoji senio išleidimu pabūti marionete. Bet jo medicininė dokumentacija yra. Šūdbergiai nieko bendro su Lietuva neturi. Tai išsigimėliai paleisti atlikti vaidmenį ir po to jie vėl bus izoliuoti. Normalių jų tarpe nėra. Tai tik biomedicininių eksperimentų, kurie nepavyko, atliekos.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Gal jau reiktu susirupinti vietiniais lietuviais, kad ir like neisemigruotu.. Gerinkit Lietuvoje ekonomika, kulturini gyvenima ir patys zmones nores grizti.. Cia tik kertates nisa dar vienam pinigu praplovimui..

cha ha ha ... konservatdegeneratu paziba anukelis

cha ha  ha ... konservatdegeneratu paziba  anukelis portretas
kuris su uzslaptintais 75 metams KGB esnykais uoliai 30 metu vygde ir vygdo TAUTOS GENOCIDA --isvijo is tevynes pusantro milijono lietuviu ---imsis ,,,globalios lietuvos,,, lietuviu sugrazinimo y lietuva ... sitas parazitas is kuklumo nepastips niekada,,,......toky melagio snuky gali nustatyt tik profesionalus aferiuga ,melagis...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių