G. Landsbergis su A. Blinkenu kvietė vienytis, siekiant laisvės politiniams kaliniams

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu, trečiadienio vakarą atidarę renginį „Politinių kalinių balsai“ (angl. Voices of Political Prisoners), kvietė vienytis, siekiant laisvės politiniams kaliniams.

Pasak pranešimo, renginio metu pareikšta parama daugiau nei milijonui politinių kalinių visame pasaulyje ir pabrėžta aktyvaus tarptautinės bendruomenės įsitraukimo dėl politinių kalinių paleidimo svarba.

Lietuvos ir JAV organizuota diskusija yra JAV prezidento Joe Bideno inicijuoto virtualaus „Viršūnių susitikimo už demokratiją“ dalis.

Ministras G. Landsbergis savo pasisakyme pažymėjo, kad, norint išsaugoti ir puoselėti demokratiją, yra tik vienas kelias – stoti pusėje tų, kurie kenčia priespaudą bet kuriame pasaulio krašte. Pasak G. Landsbergio, visi turime jausti atsakomybę ir imtis nešti demokratijos ir laisvės fakelą už politinius kalinius, kol jie bus išlaisvinti ir prisijungs prie bendros kovos už šiuos idealus.

Pasak sekretoriaus A. Blinkeno, siekiant pasitelkti visas galimas priemones politinių kalinių išlaisvinimui, JAV artimai dirba su šalimis−partnerėmis, tokiomis kaip Lietuva, kuri yra lyderė ginant politinių kalinių teises ir demokratiją.

Renginyje kalbėję buvę politiniai kaliniai ir šiuo metu įkalintų asmenų šeimos nariai, įskaitant Baltarusijos opozicijos veikėjos Marijos Kolesnikavos seserį, pasidalino asmeninėmis istorijomis apie likimus žmonių, įkalintų vien dėl jų etninės tapatybės, religijos ar taikaus naudojimosi žmogaus teisėmis.

Lapkričio 19-20 dienomis Vilniuje vyko Užsienio reikalų ministerijos organizuotas tarptautinis aukšto lygio forumas „Demokratijos ateitis“, kurio vienas iš tikslų buvo pasiruošti „Viršūnių susitikimui už demokratiją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai ar padėjo?

Tai ar padėjo? portretas
Prisikakojo,dabar prašo,kad padėtų išsivalyti.

Na ir glušas

Na ir glušas portretas
Tu durneline kažkieno kalinių išlaisvinimo prašyk,o prašyk,kad padėtų gauti pigesnių dujų ir elektros,nes tavo šaliai galas artėja.

pensininkė

pensininkė portretas
Mieli lietuvaičiai mažiau kiškitės į kitų valstybių reikalus , žiūrėkit savo šalies reikalus,jau dabar valdžios žmogeliai ir taip privirėt košės, susipykot su visais kaimynais. Ar reikėjo jums kištis dėl baltarusijos, dabar su Kinija, esam maži, ir nekiškim nosies kur nereikia, tokia mano asmeninė nuomonė.O dabar su visais pasiūlymais sukelsit dar karą Europoj, kentės paprasti lietuviai, politikieriai atsibuskit.Mes lietuviai dar norim taikiai gyventi be karo, matėm aną karą ir žinom ką reiškia, o jūs dar prieš mus piemenys ir rėkaujant(landsbergis ir panašūs piemengalviai)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių