G. Landsbergis su NATO ministrais aptars pasirengimą Vilniaus susitikimui

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su NATO valstybių užsienio reikalų ministrais aptars pasirengimą liepą Vilniuje vyksiančiam Aljanso viršūnių susitikimui, paramą Ukrainai.

Briuselyje antradienį įvyks ir oficiali ceremonija, kurios metu Suomija taps visateise NATO nare – tai bus pirmasis NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas dalyvaujant 31-ai Aljanso narei.

Ministrai susitikime kalbėsis apie bendradarbiavimo stiprinimą su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono partneriais – Australija, Japonija, Naująja Zelandija, Pietų Korėja.

Planuojamas ir NATO-Ukrainos komisijos posėdis, kuriame dalyvaus ir Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. Šio posėdžio metu bus aptarti Ukrainos poreikiai, būtini Rusijos agresijai atremti, Ukrainoje vykstančios reformos.

Sąjungininkų sesijoje kartu su Švedija NATO užsienio reikalų ministrai aptars ilgalaikę Aljanso praktinę ir politinę paramą Ukrainai, poreikį didinti gynybos išlaidas, hibridines grėsmes ir Kinijos keliamus iššūkius.

Sesijoje su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono partneriais ir Europos Sąjungos (ES) vyriausiuoju įgaliotiniu užsienio ir saugumo politikai Josepu Borrelliu ministrai diskutuos apie bendradarbiavimo stiprinimą bei paramą Ukrainai Rusijos agresijos kontekste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
3 mėnesiai iki susitikimo , o poreikiai vis skausmingai spaudžia ...................

anonimui,rasai.natalijai,

anonimui,rasai.natalijai, portretas
3 viename.lab ryt,pagarbinkite kaputlerį,sėdintį bunkery, užsiimkite su vaikais jei turite,nes auga pagal jus ir kepurė kaip sakoma,ir marš į darbą,o tais tovite prie konteinerio kasdien ir rankiojate sudžiūvusį sūrį,pasikeiskite pampersus ir enkomanduokite,kaip lietuvai gyventi,jūsų komandavima sbaigėsi 1990

ANONIMUI

ANONIMUI portretas
KAIP GERAI KAD YRA SVEIKAI MASTANCIU ZMONIU! vienas bukas pasitinka bukesnis gaudo VA IR MULTI PULTI bukas ir bukesnis
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių