G. Landsbergis tikina, kad neįsižeidė dėl D. Grybauskaitės žodžių apie „drebinamas kinkas“

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras ir valdančiųjų lyderis Gabrielius Landsbergis tikina, kad neįsižeidė sulaukęs aštrios kritikos bei epitetų iš kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės.

„Manęs neįžeidė. Aš iš tikrųjų esu dėkingas už galimybę paaiškinti ir netgi pakartoti tam tikrą informaciją. Aš suprantu, kad sankcijos nėra paprastas dalykas. Daugeliui, tiek ir viduje dalyvaujančių, tiek ir iš išorės stebinčių, tai yra sudėtingi koridoriai – kur, kas, kada pasakė, ką tai reiškia... Tiek, kiek aš galiu, aš stengiuosi paaiškinti ir atskleisti, kaip mes suprantame, kad reikia ginti valstybės interesus“, – sakė G. Landsbergis, komentuodamas D. Grybauskaitės žodžius, apie valdančiųjų „drebinamas kinkas“ Kaliningrado tranzito istorijos kontekste.

Dvi kadencijas šaliai vadovavusi D. Grybauskaitė, praėjusią savaitę komentuodama Vyriausybės veiklą Kaliningrado krizės kontekste, pareiškė, kad Lietuvos politikai „šoka kinkadrebio partiją“, o už sprendimus atsakingi asmenys blaškosi ir demonstruoja negebėjimą priimti strateginius sprendimus

Manęs neįžeidė. Aš iš tikrųjų esu dėkingas už galimybę paaiškinti ir netgi pakartoti tam tikrą informaciją.

„Lietuvos politikai šoka kinkadrebio partiją politiniame balete. O tereikėjo atvirai pasakyti, kad pasitarus su partneriais ir EK buvo priimtas sprendimas. Ir nereikėjo negrabiai slėptis už EK nugaros. Kol kas vadovaujantis politinis elitas demonstruoja negebėjimą užsienio politikos srityje priimti strateginius sprendimus. Todėl ir matome blaškymąsi ir apgailėtiną komunikaciją“, – feisbuke praėjusios savaitės ketvirtadienį rašė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad birželio 17 d. įsigaliojus ES sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą. Kaip tvirtino atsakingos institucijos, šis Lietuvos valdžios institucijų draudimas sankcionuotas prekes gabenti į Kaliningradą paremtas ES sankcijomis, numatytomis dar pavasarį. Tuo metu Rusija tranzito į Kaliningradą sustabdymą laikė neteisėtu ir beprecedenčiu.

Tačiau, nepaisant Rusijos grasinimų, nuo liepos 10 d. įsigaliojo ES sankcijų pakete numatytas draudimas neleisti iš Rusijos per ES teritoriją gabenti cementą, alkoholį ir įvairias prabangos prekes. Šiuo sprendimu, cementas ir alkoholis taip pat tranzitu per ES teritoriją negali pasiekti Kaliningrado srities. Kaip aiškino už sprendimą atsakingi valdančiųjų politikai, draudimas buvo grįstas ES sankcijomis, numatytomis dar pavasarį.

Vis tik liepos 13 d. EK paskelbė gaires, pagal kurias leido Rusijai geležinkeliais per ES teritoriją gabenti sankcionuotas prekes į Kaliningradą, tačiau tranzitas galimas tik tokiu atveju, jei šios prekės nėra naudojamos kariniams tikslams.

EK nurodė, kad Rusiją ir Kaliningradą skirianti Lietuva gali blokuoti tik dvejopo naudojimo prekių tranzitą, tačiau dabar Rusija per jos teritoriją gali gabenti kitas sankcionuotas prekes, įskaitant metalą. Nepaisant to, tranzitas automobilių keliais lieka draudžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠ SERIJOS....

IŠ SERIJOS.... portretas
"Varna varnai akių neiškabina"... Tai vieno ir to pačio KGB lizdo paukščiai. Tie, kurie niekina,žemina, skurdina savo Tautą ir dirba tik banditinei Amerikai ir S A U.

-- > drebina tik............

-- > drebina tik............ portretas
Asile Tu su siulu vietoi smegenu. KAS kurstytojas aišku daugeliui ir kad Jums išplautos tuščios galvos musu šudasklaidos irgi žinoma...

drebina tik parsidaveliai ir rusu paliekoniai,

drebina tik parsidaveliai ir rusu  paliekoniai, portretas
Ocia visi raso vatnikai,kurie nori sukurti nesaitaika lietuvoje,deja zmones supranta ,koks rusas kurstytojas,okupantas buna kai siekia uzkariauti kitas zemes,zmones paversti vergais,istorija kartojas,tik dundukai miega,jo rusams Landsbergis yra did,priesas,rusai patys issiduoda,o kiti sito nesupranta,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių