G. Landsbergis: Vakarų raginimai derėtis dėl taikos – spaudimas Ukrainai sudėti ginklus

Ukraina nustatys karo ir taikos savo šalyje sąlygas, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Vakaruose pasigirstant raginimų Kyjivui sėsti prie derybų stalo su šalį užpuolusia Rusija.

„Man atrodo, kad tai – spaudimas Ukrainai sudėti ginklus arba nebetęsti puolimo prieš okupacines pajėgas ne jų terminais“, – BNS antradienį teigė šalies diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis pabrėžė taip reaguojantis „į kai kurių Vakarų lyderių pasigirstančias formuluotes, kad galbūt reikia nutraukti ugnį, sėsti derėtis“.

Man atrodo, kad tai – spaudimas Ukrainai sudėti ginklus arba nebetęsti puolimo prieš okupacines pajėgas ne jų terminais.

Pasak jo, karo pabaigos sąlygos „turi būti sudarytos Ukrainoje“.

„Jie pasakys, kada karas jiems baigiasi, kiek jie ketina kariauti toliau, kokius rezultatus reikia pasiekti, kokius tikslus sau kelia“, – sakė G. Landsbergis.

„Tai neturi ateiti iš Vakarų sostinių“, – pridūrė jis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) anksčiau ši mėnesį sakė, kad Rusija ir Ukraina turės derybomis pasiekti paliaubas ir kad Rusijos „pažeminimas“ nepasitarnautų taikos pastangoms.

Į tai Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis atsakė, kad keliai galimiems pokalbiams su Kremliumi „nukloti kūnais“.

„Šiandien etapas, kai būtume galėję susėsti su Rusija, praėjo“, – tada sakė ukrainiečių prezidentas.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Landsbergisderybos dėl taikoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių