G. Landsbergis Vašingtone susitiks su JAV valstybės sekretoriumi A. Blinkenu

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su darbo vizitu atvyko į Vašingtoną, kur susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu), JAV Senato nariais, taip pat su verslo ir analitinių centrų bendruomenėmis.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, susitikime su JAV Valstybės sekretoriumi ministras G. Landsbergis aptars aktualius Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo klausimus, galimybes sustiprinti ekonominius ryšius.

Taip pat – tarptautinio saugumo politikos iššūkius, tvirto transatlantinio ryšio svarbą, JAV indėlį į regiono saugumą, paramą demokratiniams procesams regione bei pasaulyje, o taip pat ir santykius su Kinija.

Vizito metu taip pat numatyti susitikimai su JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku Robertu Menendezu, kitais senatoriais, Baltųjų rūmų pareigūnais, analitinio centro „Atlantic Council“ bendruomene.

Ministras dalyvaus analitinių centrų – Vokietijos Marshallo (Maršalo) fondo ir Europos politikos analizės centro – renginiuose, susitiks su Lietuvoje investuojančių JAV verslo kompanijų, taip pat su vietos lietuvių bendruomenės atstovais.

JAV valstybės sekretorius A. Blinkenas bei JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininkas R. Menendezas neseniai yra pareiškę paramą Lietuvai konflikte su Kinija.

Vilniaus ir Pekino santykiai ėmė blogėti, Lietuvai ėmus megzti glaudesnius ryšius su Taivanu, jį Kinija laiko maištaujančia savo provincija.

Pekinas dėl to rugpjūtį konsultacijoms atšaukė savo ambasadorių ir nurodė tą patį padaryti Lietuvai.

Kinija pastaruoju metu taip pat ėmėsi stabdyti krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkeliams

Runkeliams portretas
Šunys loja-karavanas eina

Senis

Senis portretas
Dar i Amerika Kubos mafijos šundaktari tegu nusiveža juk jis ten kongrese visus pažysta su visais bendrauja, Lietuvos klaunai rupinkites geriau ekonomika jau krenta žemyn ka darysit po pusmečio kai biudžetas tuscias bus ir jokiu išmaldu nebegausit, va tada liaudis jum pirti užkurs kuria noresit suomiška rusiska ar lietuviska.

Bijo

Bijo portretas
Lietuvoje atidaryti Taivanio ambasadą atidarys, o Taivanyje Lietuvos ambasadą ??? Kažkodėl ir pats bijo skristi į Taivanį.??? Kažkokia nesąmonė??? Psichiškai nesveikas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių