G. Nausėda JAV susitiko su Filadelfijos meru

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose viešintis prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Filadelfijos meru Jimmu Kenney (Džimu Keniu).

Šalies vadovas per susitikimą pabrėžė ypatingą Lietuvos ir Pensilvanijos ryšį – būtent šioje valstijoje XIX amžiuje įsikūrė pirmieji išeiviai iš Lietuvos, rašoma pirmadienį Prezidentūros paskelbtame pranešime.

„Filadelfijoje yra vietų, kuriose galime pajusti ir amerikietišką, ir lietuvišką kultūrą, jų unikalų persipynimą. Tai miestas, kuriame gyveno 1794 metų sukilimo prieš Rusijos imperiją vadas, kovų už JAV nepriklausomybę dalyvis Tadas Kosciuška, – pranešime cituojamas G. Nausėda. – Tai, kad lietuvių bendruomenės gyvuoja čia per šimtmečius ir išsaugo savo tautinį identitetą, yra ir jiems namais tapusios vietos nuopelnas. Džiaugiuosi, kad Lietuvos kultūra žydi Filadelfijoje.“

Šalies vadovas taip pat teigė, kad neatsitiktinai būtent Filadelfijoje, kuri yra didžiausias Pensilvanijos valstijos miestas, vykstanti XVI Šiaurės Amerikos lietuvių tautinių šokių šventė yra svarbi lietuvybės puoselėjimo tradicija, ir dėkojo už tai, kad miestas draugiškai priėmė šią lietuvių šventę.

Šalies vadovas pažymėjo produktyvų ilgalaikį Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimą su Pensilvanijos nacionaline gvardija.

Pasak G. Nausėdos, Lietuvos ir Pensilvanijos uostų bendradarbiavimas turi perspektyvų, kaip ir aktyvesnis bendradarbiavimas gyvybės mokslų ir bioįvairovės srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joniuks

Joniuks portretas
Vienas per įpatingą padėtį atostogauja,kitas Filadelfijoje vaidina prezidentą

Onė

Onė portretas
Oje koks prasmingas vizitas

Įdomu

Įdomu portretas
kokia Lietuvai turi reikšmę Filadelfija? Gal ten narkotikų mafija, regulouojanti kad būtų priimtas legalizavimo įstatymas, bazuojasi?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių