G. Nausėda: Lietuva tvirtai remia Baltarusijos demokratinę visuomenę

  • Teksto dydis:

Minint antrąsias 2020 metų rinkimų Baltarusijoje metines prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Baltarusijos demokratinės visuomenės lyderę Sviatlaną Cichanouskają ir Kongreso naujajai Baltarusijai dalyvius.

„Prieš dvejus metus baltarusių tauta apsisprendė kovoti už laisvą gyvenimą demokratinėje šalyje. Lietuva ir jos žmonės šį siekį tvirtai remia. 2020-aisiais prasidėję masiniai protestai pakeitė didelę Baltarusijos visuomenės dalį, kuri pasuko negrįžtamu keliu demokratinių vertybių link", - rašoma Lietuvos prezidento laiške.

Šalies vadovas laiške išreiškė pagarbą S. Cichanouskajai ir pasidžiaugė, kad Vilnius tapo vieta, kurioje Baltarusijos pilietinė visuomenė rado saugų prieglobstį.

„Lietuviai gerai žino demokratijos kainą, brangina savo laisvę ir visada palaiko kitų tautų kovą už galimybę kurti demokratišką visuomenę. Lietuvos ir Baltarusijos žmonės dalijasi bendra istorija, todėl palaikyti Baltarusijos demokratinę visuomenę Lietuvai yra ypač reikšminga", - teigė prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė Baltarusijos žmonių teisę surengti naujus, laisvus ir sąžiningus rinkimus. Pasak prezidento, visa Europos Sąjunga sutaria, kad turi būti užbaigtos visos represijos ir išlaisvinti politiniai kaliniai, taip pat užtikrinti žmogaus teisių, demokratijos ir teisės viršenybės principai.

G. Nausėdos teigimu, Lietuva ir toliau rems šių siekių įgyvendinimą tam, kad jau demokratiška Baltarusija galėtų rasti savo pelnytą vietą Europos šeimoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta ponia Svietka palaiko Krymo okupaciją

Ta ponia Svietka palaiko Krymo okupaciją  portretas
Kodėl jos neveja lauk iš Lietuvos?

VIENĄ KARTĄ NEPASISEKĖ...

VIENĄ KARTĄ NEPASISEKĖ... portretas
Ta "demokratinė visuomenė" - kaip Ukrainoje?...Lietuvos piemenėliui G.Landsbergiui nepasisekė. Dabar bando Nausėda? Ukrainoje Amerika įsakė kovoti iki paskutinio ukrainiečio. Mūsų valdžia savo veiksmais kovoja iki paskutinio lietuvio Lietuvoje...Geriau pasirūpintų kaip gyvensime rudenį ir kaip IŠGYVENSIME žiemą.

Keista, \\\\\.../////

Keista,  \\\\\...///// portretas
kaip "va(l)dovas" leido liokajiui taip toli nuvažiuoti.Cenzūra pramiegojo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių