G. Nausėda: Rusijos atakos prieš Ukrainos infrastruktūrą prilygsta Holodomorui

Prezidentas Gitanas Nausėda, vertindamas Rusijos atakas raketomis ir dronais prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą, prilygino jas Sovietų režimo 1932–1933 metais Ukrainoje dirbtinai sukeltam badmečiui – Holodomorui.

„Manau, kad tai, kas vyksta šiuo metu Ukrainoje yra savotiška Holodomoro tąsa. Prieš 90 metų kitas diktatorius, Stalinas, stengėsi ištrinti Ukrainos tautą iš žemėlapio, sunaikinti ją morališkai ir fiziškai, Holodomoru. Dabar mes matome, kad kitas diktatorius stengiasi tai padaryti savo raketomis, naikindamas civilinę infrastruktūrą ir versdamas niekuo dėtus žmones kentėti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad nuo pat Rusijos agresijos pradžios Ukrainoje vasario pabaigoje tapo akivaizdu, kad tai „nėra tik karas, nukreiptas prieš Ukrainos kariuomenę, bet karas, sąmoningai nukreiptas prieš Ukrainos gyventojus, siekiant juos įbauginti, demoralizuoti“.

„Bet, man atrodo, Ko jau ko, bet šito Rusijai nepavyksta padaryti – palaužti Ukrainos dvasią. Jie šito nepadarys, jiems šitas tikrai nepavyks“, – tvirtino Lietuvos vadovas.

Vakarai smerkia Maskvos veiksmus, kai ši, po virtinės pralaimėjimų Ukrainoje ir pajėgų atsitraukimo dalyje fronto pradėjo įnirtingai raketomis ir dronais atakuoti Ukrainos energetikos, civilinę infrastruktūrą.


Šiame straipsnyje: Gitanas Nausėdakaras Ukrainojeholodomoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių