G. Nausėda apie susitikimą G. Landsbergiu: padrąsinau jį, pakartojau savo telefono numerį

Prezidentas Gitanas Nausėda sako informavęs užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį greičiausiai apie antrąjį iš dviejų šią savaitę vykusių pokalbių tarp Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos.

Taip jis reagavo į užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio pareiškimą, jog apie A. Merkel skambučius A. Lukašenkai jis sužinojo ne iš Prezidentūros, o tik iš užsienio partnerių.

„Mes apie pokalbį informavome. Ir aš tikrai dabar nesileisiu į tokį nesolidų užsiėmimą, kuomet man rodoma, kad žinutė buvo išsiųsta ir žinutė kitoje pusėje buvo peržiūrėta, bet iš kitos pusės aš išgirstu, kad žinutė buvo kažkokiu būdu nematyta. Iškeliavo į dausas, ar kažkokiu kitokiu būdu liko nepamatyta? Išsiaiškinsime, mes tokias bėdas išspręsime“, – LRT laidai „Dienos tema“ ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Aš dabar tiksliai neprisimenu, tai buvo pirmas ar antras pokalbis – žinokite, įvykiai sekė vienas kitą. Ir tikrai nebuvo taip, kad mes turėjome daug laiko reaguoti. Bet kažkurio pokalbio metu, turbūt, antrojo pokalbio žinutė buvo išsiųsta ir parodyta kaip peržiūrėta anos pusės“, – sakė prezidentas.

Ragina skambinti tiesiogiai

Kartu prezidentas ragino premjerę ir ministrus spręsti kylančius klausimus ar nesusipratimus „ne internete, ne feisbuko burbuluose“, o akis į akį ar telefonu.

Ir aš tikrai dabar nesileisiu į tokį nesolidų užsiėmimą, kuomet man rodoma, kad žinutė buvo išsiųsta ir žinutė kitoje pusėje buvo peržiūrėta, bet iš kitos pusės aš išgirstu, kad žinutė buvo kažkokiu būdu nematyta. Iškeliavo į dausas, ar kažkokiu kitokiu būdu liko nepamatyta? Išsiaiškinsime, mes tokias bėdas išspręsime.

„Ką mes šiandien su Gabrieliumi ir padarėme. Dar vienas dalykas – padrąsinau jį, pakartojau savo telefono numerį. Ir esant panašaus pobūdžio nesusipratimams ar stokojant informacijos, ar atvirkščiai – norint pasidalinti informacija su prezidentu, naudotis tuo telefono numeriu, ką jis šiandien dienos bėgyje ir padarė. Paaiškėjo, kad tai visiškai nėra taip baisu“, – sakė G. Nausėda.

„Mes tikrai dalinamės visa informacija. Jeigu yra kažkokie komunikacijos trikdžiai, aš dar kartą primygtinai prašau, ir prašau ne tik užsienio reikalų ministro – ir premjerės, ir kitų ministrų: nebijokite skambinti. Mano koordinatės yra žinomos, aš visada esu linkęs bendrauti ir darykime tai ateityje. Kadangi tos mūsų audros buteliuose ar arbatos stiklinėse niekam nereikalingos“, –  tvirtino jis.

Per savaitę – du pokalbiai

Vokietijos kanclerė A. Merkel šią savaitę dukart kalbėjosi su Baltarusijos autoritariniu prezidentu A. Lukašenka – tai buvo pirmieji kurio nors Vakarų lyderio pokalbiai su A. Lukašenka nuo pernai rugpjūtį įvykusių ir Vakarų nepripažįstamų prezidento rinkimų.

Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė šią savaitę interviu Žinių radijui patvirtino, kad Prezidentūra tą pačią dieną buvo informuota apie planuojamą A. Merkel skambutį A. Lukašenkai, tačiau nesureikšmino to fakto, kad apie pokalbį nepranešė kitiems vadovams.

Tuo metu pats G. Nausėda interviu BBC antradienį pareiškė, kad neteisėtos migracijos krizė Lenkijos ir Lietuvos pasienyje su Baltarusija galėtų būti sprendžiama kreipiantis ir į autoritarinį Baltarusijos vadovą A. Lukašenką. G. Landsbergis ir premjerė Ingrida Šimonytė laikosi pozicijos, kad tai gali suteikti A. Lukašenkai pagrindo imti laikyti save Vakarų pripažįstamu lyderiu.

Prezidentūra nurodė, jog savo poziciją šiuo klausimu derino su Vyriausybe.

G. Landsbergis, be kita ko, apmaudžia pavadino situaciją, kai apie tokius pokalbius sužino ne iš apie tai informuotos Lietuvos Prezidentūros, o iš užsienio partnerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuve

Lietuve  portretas
Bankrutuojancio teatro artistai ir dar prasta atmintis .

Pilietis

Pilietis portretas
Keistai kalba Nausėda...bendravimas turi būti oficialus, o ne asmeniniais skambučiais ar žinutėm. Juk tai rimta- viskas fiksuota ir tik po to komentuojama. Tai valstybinės institucijos , o ne privati šaika; ką noriu tą malu...prezidentui reiktų perkratyt savo komandą ar tik nėra kenkėjų.

Saulius

Saulius portretas
Labai teisingai padarė Prezidentas, padrąsino Gabriuką nebijot skambinti, nes apie ką su juo dar galima kalbėti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių