G. Nausėda su Estijos ir Latvijos premjerais aptarė paramą Ukrainai, jos narystės ES perspektyvas

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda per pokalbius telefonu su Estijos ministre pirmininke Kaja Kallas ir Latvijos ministru pirmininku Arturu Krišjaniu Kariniu aptarė tolesnę paramą Ukrainai: karinę pagalbą, Europos Sąjungos (ES) šalies kandidatės statuso suteikimą Ukrainai ir sankcijų Rusijai griežtinimą, pranešė Prezidentūra.

 

„Rusijai pradėjus dar vieną masinį Ukrainos puolimą Donbaso regione, privalome dar labiau susitelkti teikdami karinę paramą Ukrainai ir griežtindami atsakomąsias priemones Rusijai“, – sakė šalies vadovas.

Pokalbių metu prezidentas pabrėžė, kad tarptautinė bendruomenė turėtų izoliuoti Rusiją visuose sektoriuose: tarptautinėse organizacijose, politinėse ir finansinėse institucijose, sankcionuoti visus Rusijos bankus, atsisakyti importuoti rusišką naftą ir dujas.

Lietuvos vadovas su Baltijos šalių ministrais pirmininkais taip pat aptarė prasidėjusį ES šalies kandidatės statuso suteikimo Ukrainai procesą. Prezidentas patikino, kad Lietuva nuosekliai remia Ukrainos kelią į ES ir kuo greitesnį šalies kandidatės statuso suteikimą.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGitanas NausėdaKaja KallasBaltijos šalių ministraiES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių