G. Nausėda: svarstymai atiduoti dalį Ukrainos žemių Rusijai – visiškai nepriimtini

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį visiškai nepriimtinais pavadino kai kurių politikų ir ekspertų svarstymus, kad Ukraina galėtų atiduoti dalį savo žemių Rusijai dėl taikos.

„Aš labai norėčiau, ir asmeniškai, ir kaip politikas, kad būtų pasiektas taikos susitarimas, nes Ukraina kraujuoja kiekvieną dieną. Bet mes tikrai negalime neatsakingai dalinti kitos valstybės teritorijos, kaip mums atrodo reikalinga“, – TV3 televizijai ketvirtadienį sakė šailies vadovas.

„Juk mūsų visi veiksmai prieš Rusiją ir nukreipti tuo pagrindu, kad šalis XXI a. pradžioje pasikėsino į kitos šalies teritorinį vientisumą. Čia yra alfa ir omega. Tai jeigu mes šitą klausimą patys pradedame raikyti kaip duoną peiliu, tai aš manau, kad tai yra visiškai nepriimtina. Palikime šį klausimą spręsti pačiai Ukrainos tautai“, – pridūrė jis.

Mes tikrai negalime neatsakingai dalinti kitos valstybės teritorijos, kaip mums atrodo reikalinga.

Buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris (Henris Kisindžeris) šią savaitę kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Davose pareiškė, kad Ukraina turėtų atiduoti dalį savo teritorijos Rusijai, jog užbaigtų Maskvos invaziją. Jo teigimu, žeminantis Rusijos pralaimėjimas kare gali sukelti didesnę destabilizaciją.

H. Kissingeris tvirtino, kad idealu būtų grįžti į status quo, susiklosčiusio iki Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną.

Rusija 2014-aisiais aneksavo Krymą, o promaskvietiškų separatistų grupuotės ėmė kontroliuoti dalį ryčiausių Ukrainos sričių – Donecko ir Luhansko.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGitanas NausėdaRusijaUkrainos žemės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių