G. Nausėda žeria kritiką VRK: turėtų įvertinti, ar gali dirbti jiems patikėtą darbą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) turėtų įvertinti, ar gali dirbti jiems patikėtą darbą po to, kai iš merų rinkimų Anykščiuose ir Visagine buvo pašalinti ir vėl grąžinti du kandidatai, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tikrai tai yra chaosas. Tai menkina žmonių pasitikėjimą mūsų rinkimų sistema, tai kelia abejonių rinkimų rezultatais. Tai yra blogiausia, kas gali atsitikti rinkimų metu“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Jeigu žmonės nesusitvarko su vienais rinkimais, klausimas, ką jie darys, kai kitais metais turėsime vienus po kitų rinkimų, – kalbėjo prezidentas. – Turi labai gerai įvertinti savo galimybes, ar geba dirbti jiems patikėtą atsakingą darbą.“

Jo teigimu, svarbu iš šios krizės išeiti „su pozityviais rezultatais“ ir nustatyti klaidas bei silpnąsias vietas.

Tikrai tai yra chaosas. Tai menkina žmonių pasitikėjimą mūsų rinkimų sistema, tai kelia abejonių rinkimų rezultatais. Tai yra blogiausia, kas gali atsitikti rinkimų metu.

G. Nausėda teigė dėl susiklosčiusios padėties matantis pirmiausia VRK atsakomybę.

„Tikrai to daug chaoso sukūrė pati VRK ir teisintis dabar ne vieta. Žinoma, reikės įvertinti visa tai, kas įvyko, jau po rinkimų, bet žala jau padaryta“, – sakė prezidentas.

VRK sulaukė kritikos iš politikų ir kandidatų, kai jau po pirmojo merų rinkimų turo iš rinkimų buvo išbraukti į antrąjį turą patekę dėl korupcijos teisti kandidatai į merus – „Laisvės ir teisingumo“ kandidatė Dalia Štraupaitė Visagine ir „valstiečių“ kandidatas Kęstutis Tubis Anykščiuose.

Po teismų sprendimų VRK galop buvo priversta grąžinti juos abu į rinkimus.

Rinkimų Anykščiuose atveju tai įvyko jau po pirmosios išankstinio balsavimo antrajame ture dienos, todėl VRK teko anuliuoti jau atiduotus balsus ir paraginti rinkėjus atvykti balsuoti dar kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konservatoriu paskirti tai ir dirba konservatoriams.

Konservatoriu paskirti tai ir dirba konservatoriams. portretas
Kiek pastebejau pasalinti antri kur konservatoriai liko treti, kad turetu sansa. Panasiai ir Klaipedoje, kur konservatorius laimejo uz Zemaitaiti 200 balsu, ir tie is prieslaikinio balsavimo, bet nepasivargino perskaiciuoti.

Anonimas

Anonimas portretas
Kur valdzios vyrai,ten ir zydas,kaip taisykle,stovi salia laukia cegelio,

Bliamba

Bliamba portretas
Koks jis neįgalus vidiniuos valstybės reikaluos tiesiog adamkaus kopija
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių