G. Paluckas apie kalbas dėl naujos koalicijos: „valstiečiai“ perlenkė lazdą

Seimo „valstiečiams“ prabilus apie galimą naują koaliciją, socialdemokratai tokias šnekas vadina neatsakingomis ir sako, kad „valstiečiai“  naudojasi esama situacija savireklamos tikslais.

„Opozicijos vardu Ramūno Karbauskio „valstiečiai“ skelbia keistus dalykus. Jokių naujų koalicijų ar premjerų kandidatūrų niekas nesvarsto, išskyrus pačius „valstiečius“. Rinkėjų valia šiai Seimo kadencijai yra visiškai aiški. Mūsų, kaip opozicijos, užduotys ir atsakomybės – irgi. Šiandien siekiame stabdyti prastus valdžios sprendimus, reikalaujame sutelkti dėmesį į degančių problemų sprendimą. Jokių naujų koalicijų opozicija šiandien neformuoja. „Valstiečių“ kandidatai nėra opozicijos kandidatai“, – paaiškino Gintautas Paluckas

Socialdemokratų frakcijos seniūno vertinimu, „valstiečiai“ vis dar nenori objektyviai pažvelgti į savo situaciją.

„Valstiečiai“ nori sudaryti įspūdį, kad gali apžioti daugiau, negu gali atkąsti. Bet piktnaudžiauti visos opozicijos vardu yra nesąžininga, nes nėra jie „visa opozicija“, – pridūrė socialdemokratų Seimo frakcijos seniūnas G. Paluckas.

Antradienį po partijos valdybos posėdžio socialdemokratai paskelbė „konstruktyvių pasiūlymų rinkinį“, kuriuo tikisi prisidėti prie Seime įsiplieskusios krizės suvaldymo.

„Seimo pareiga – spręsti realias žmonių problemas. Kuo ilgiau truks kivirčas, tuo ilgiau svarbūs žmonėms sprendimai nebus priimti. Suvokdami būtinybę kuo greičiau atnaujinti efektyvų parlamento darbą, teikiame konkrečius, kurie svarbūs ir opozicijai, ir valdantiesiems“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

Socialdemokratai pasiūlė išlaikyti darbą pradedančią Dialogo grupę, kad ji dirbtų nuolat: joje turėtų būti aptariami probleminiai ir nevienareikšmiškai vertinami klausimai, siekiant preliminaraus sutarimo ir atsižvelgimo į opozicijos argumentus.

Socialdemokratai taip pat pasiūlė suformuoti specialią sprendimų paieškos komandą socialiniams ekonominiams klausimams, kurioje būtų lygiai atstovaujama pozicijai bei opozicijai ir būtų formuojami sprendimai dėl antiinfliacinio paketo ir susijusių klausimų.

Socialdemokratai ragina „atsisakyti dabartinio ydingo principo, kai didžiulės valstybei esminės reformos (švietimo, sveikatos, žemės ūkio) pateikiamos iki galo neparengtos, paskutiniu momentu ir „stumiamos“ skubos tvarka“.

„Nuolat veikianti neformali Dialogo grupė yra labai svarbi, ji turėtų nedelsiant pradėti darbą, valdantieji privalo išklausyti opozicijos argumentus. Tačiau svarbu ne kalbėjimas dėl kalbėjimo, o rezultatas. Todėl siūlome opiausius klausimus – infliacijos padarinių švelninimo, kainų naštos, žmonių gyvenimo kokybės, tolstančių ir vis sunkiau prieinamų esminių paslaugų (sveikatos, švietimo) – nagrinėti atskirai. Šie klausimai nusipelno atskiro, specialaus dėmesio. Siūlome suburti visų frakcijų atstovus į nuolatinę grupę, kuriai būtų teikiami siūlymai ir ieškoma skubių sprendimų infliacijos ir kitoms ekonomikos problemoms spręsti – visų pirma toms, kurių sprendimo negalima atidėlioti dėl kasdien prastėjančios žmonių finansinės padėties“, – antradienį sakė V. Blinkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam cha cha , keisk dilerį )

Tam cha cha ,  keisk dilerį )  portretas
Libersocdemai su liberaliai laisvais turi kitą , partijų programos vienijantį " kvapą " :) Mėšlo kvapą gali nusiplauti , o štai " vienijantis " lieka :) Feeeee.....

O

O portretas
Valstiečiai 5% nesurinks rinkimuose

SOCDEMUS gali išgelbėti tik pensininkė- čekistė GRYBOVSKA,

SOCDEMUS gali išgelbėti tik pensininkė- čekistė  GRYBOVSKA, portretas
kitaip jie į SEIMĄ n e p a t e k s, juk kažkada socdemai su ČEKISTE k ū r ė išsivysčiusĮ SOCIALIZMĄ Lietuvoje, Grybovska net " apsigynė" disertaciją ta tema; -tai c i t a t ų rinkinys iš V.LENINO ir MARKSO raštų , p e r s k a i t ė net 16-ka tomų.-- Dabar JI su OŽIU, tūnodami UŽPEČKYJE, padeda PUTINUI r e s t a u r u o t i sutręšusius VAKARUS
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių