Į laisvą Seimo nario vietą LSDP kels M. Skamaraką, į Kupiškio merus – A. Raslaną

  • Teksto dydis:

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) nutarė kandidatu į laisvą Seimo nario vietą kelti Raseinių skyriaus pirmininką Matą Skamaraką, o į Kupiškio rajono merus – buvusį Kūno kultūros ir sporto departamento vadovą Algirdą Raslaną.

Tai partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė pranešė per šeštadienį vykusį LSDP suvažiavimą.

Pirmalaikiai Seimo nario rinkimai vienmandatėje Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardoje vyks rugsėjo 3 dieną. Jie paskelbti, nes 2020 metais čia išrinktas „valstietis“ Arvydas Nekrošius kovą laimėjo tiesioginius Raseinių mero rinkimus ir atsisakė parlamentaro mandato.

Rudenį planuojama rengti ir naujus Kupiškio rajono mero rinkimus, nes kovą į šias pareigas perrinktas Dainius Bardauskas buvo pripažintas kaltu dėl reikalavimo duoti kyšį ir jo priėmimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo ir kurstymo suklastoti dokumentą.

Jam skirta 25 tūkst. eurų bauda ir atimta teisė ketverius metus dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje. Pasak Apeliacinio teismo, mero pareigos yra vadovaujančios.

Gegužės viduryje Vyriausioji rinkimų komisija nutraukė D. Bardausko įgaliojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Raudona, raudona nors norėtųsi šiek tiek ir neutralesniu spalvų. Nieko blogo, tik peržiūrėkite labai atidžiai jų biografijas ir turto deklaracijas, kad nereikėtų vėl iš posto versti.

Jonas

Jonas portretas
O kam juos kis i ta seima jei ira laisva vieta tai ir kisat jus visus reike vyti nahui vagiu gauja tai ir lietuva suklestetu

to Pil.

to Pil. portretas
Kas tie,,mes;;,Mes tai ne.O jei atsistatydins,kita bus iš tų pačių valdančiųjų.Paverk.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių