I. Šimonytė: jeigu būčiau vyras, tai dalies priekaištų negirdėčiau

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį Žinių radijo laidoje „Labas, Milda“ atsakė į klausimą, ar sunku Lietuvoje būti moterimi Vyriausybės vadove.

„Pasakysiu taip diplomatiškai – turbūt, kad jeigu būčiau vyras, tai dalies priekaištų, kuriuos girdžiu, negirdėčiau“, – Žinių radijo laidoje „Labas, Milda“ sakė Ministrų kabineto vadovė I. Šimonytė.

Paklausta apie savo aprangą, ministrė pirmininkė teigė, jog pati nėra linkusi kreipti dėmesio į politikų aprangą.

Pasakysiu taip diplomatiškai – turbūt, kad jeigu būčiau vyras, tai dalies priekaištų, kuriuos girdžiu, negirdėčiau.

„Taip jau yra pasaulyje vis dar, kad moterų vertinimo kriterijai, ne tik premjero poste, bet ir kitose pozicijoje, vis dėlto kompetencija vis dar yra žemiau kitų parametrų. Žmonės ne tik aprangą, bet ir išvaizdą, bet fizinius kažkokius duomenis mielai aptarinėja. Nors kad tiek daug diskusijų būtų buvę apie mano kolegas vyrus anksčiau, man to neteko pastebėti. Gal aš to negirdėjau, gal neatkreipiau dėmesio, nes man tai asmeniškai nėra svarbu. Aš į tai nelabai linkusi kreipti dėmesį. Bet neatsimenu, ar kas nors su liniuote būtų vaikščiojęs ir matavęs, ar teisingai kaklaraištis užeina ant diržo, ar marškiniai idealiai parinkti prie kažkokio kostiumo. Man atrodo, kad vis dar yra tam tikras kultūrinis dalykas – moterys pirmiausia turi atrodyti, o tada būti. O vyras turi būti, o kaip atrodo, taip atrodo“, – laidoje kalbėjo premjerė.

Vyriausybės vadovė Žinių radijo laidoje taip pat sulaukė klausimo dėl būsimų prezidento rinkimų – ar dar kartą dalyvaus prezidento rinkimuose.

„Skaičiau kažkur, kad ne. Matyt, kad žmonės žino. O šiaip tai tikrai galvoju, jog tai nėra šios dienos klausimas“, – Žinių radijo laidoje sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Paklausta, ar verčiau liktų premjere, ar prezidente, I. Šimonytė atsakė, kad kiekvienoje pozicijoje, kurioje teko dirbti, stengėsi dirbi geriausiai, kaip sugeba.

„Turbūt svarbu, ne ką darai, o kaip darai, ir ar visą atiduodi save tam darbui, kurį dirbi“, – Žinių radijo laidoje kalbėjo premjerė I. Šimonytė.

Plačiau – Žinių radijo laidoje:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Užtat kokią vyšivanką turi, nai, nai.

Nuomone

Nuomone portretas
Ka ka, bet jau fizionomija tai tikrai toli grazu ne moteriska... Ir elgesys nelabai...

Siaip

Siaip portretas
Tai, kad tu gi diedas su nelygintom drapanom. Baik cia apsimetinet...
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių