I. Šimonytė Kijeve: galite pasikliauti tvirtu Lietuvos palaikymu – dabar ir visada

Į Kijevą solidarumo vizito ketvirtadienį nuvykusi Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Ukraina visada gali pasikliauti Lietuvos parama.

Susitikimuose su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, premjeru Denysu Šmyhaliu ir Aukščiausiosios Rados pirmininku Ruslanu Stefančuku premjerė pabrėžė, kad Lietuvą ir Ukrainą jungia bendros istorijos sustiprinta strateginė partnerystė ir bendra būtinybė atlaikyti iššūkius.

„Galite pasikliauti tvirtu Lietuvos palaikymu – dabar ir visada. Strateginė partnerystė ir tikra draugystė tarp Ukrainos ir Lietuvos buvo ne kartą įrodyta ne tik žodžiais, bet ir darbais“, – teigė I. Šimonytė.

Lietuvos ministrė pirmininkė taip pat akcentavo, kad Ukrainai reikalinga ne tik politinė parama, bet ir labai konkreti praktinė pagalba, pranešė Vyriausybė.

Lietuva remia Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą, nepripažino ir niekada nepripažins Rusijos įvykdytos nelegalios Krymo aneksijos.

„Ukrainą netrukus pasieks Lietuvos dovanojamos priešlėktuvinės raketos „Stinger“ ir kita karinė parama. Labai tikiuosi ir nuoširdžiai linkiu, kad jų niekada netektų panaudoti”, – sakė I. Šimonytė.

Taip pat papildomais instruktoriais stiprinama Lietuvos karinė mokymų misija Ukrainoje, atnaujinama Ukrainos karių reabilitacija Lietuvoje.

Antrąją vizito dieną planuojamas Lietuvos ir Ukrainos premjerų apsilankymas Luhansko srityje.

„Lietuva remia Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą, nepripažino ir niekada nepripažins Rusijos įvykdytos nelegalios Krymo aneksijos. Buvome, esame ir išliksime Ukrainos saugumo ir euroatlantinių siekių rėmėjai, toliau remsime dvišališkai ir telksime tarptautinę paramą Ukrainai“, – akcentuoja Lietuvos premjerė.

Rusija pasienyje su Ukraina ir Baltarusijoje yra sutelkusi daugiau nei 100 tūkst. karių bei karinės technikos. Vakarai nuogąstauja dėl galimo įsiveržimo į Ukrainą, nors Maskva tai neigia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Net komentuoti nenoriu nes viska jau paraše

Net komentuoti nenoriu nes viska jau paraše portretas
palaikyti Tau gali už Papo nebent ir pasikliauti Gali tvirtu...

Gyd.

Gyd. portretas
Nesuprantu aš jos ,jai kažkas su protų jau yra.Ji nevuoke kas ji yra,atrodo save pasaulio bamba laiko.Nu jau viskas su ją ,viršijo visus Lietuvos įgaliojimus ir kas jos gali klausyti į psichuška reikia vežti ją kuo skubiau.

Negerbėja

Negerbėja portretas
Paės sūdytų ukrainietiškų lašinių, įkals samagono ir atgal!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių