I. Šimonytė perspėja Vakarų politikus santykiuose su Rusija nelipti ant to paties grėblio

Premjerė Ingrida Šimonytė perspėja Vakarų politikus santykiuose su Rusija nelipti „ant to paties grėblio“ ir nešvelninti sankcijų, įvestų Maskvai po invazijos į Ukrainą.

Taip ji trečiadienį teigė interviu delfi.lt komentuodama užstrigusias Europos Sąjungos (ES) derybas dėl šeštojo sankcijų paketo Rusijai bei Pasaulio ekonomikos forume Davose buvusio JAV valstybės sekretoriaus Henrio Kissingerio (Henrio Kisindžerio) nuskambėjusį pasisakymą, jog Ukraina dalį teritorijos turi atiduoti Rusijai.

„Jeigu Vakarai dar kartą užlips ant to paties grėblio, tas grėblys dar kartą trenks per fizionomiją ir tai tikrai nebus šitos istorijos pabaiga“, – kalbėjo premjerė.

Pasak jos, atskiri politikai įsivaizduoja, kad situaciją Ukrainoje galima išspręsti ne mūšio lauke.

Visko, matyt, pasitaiko žmonėms pasakyti, bet aš vis dar kliaujuosi Vakarų pasaulio vienybe ir tikiuosi, kad pavyks jos neišbarstyti.

„Neramina tie dalykai, bet kol kas žiūriu į tai kaip į atskirų Europos politikų wishful thinking (norais paremtą mąstymą – BNS) – nežinia iš kokių paskatų kylantį įsivaizdavimą, kad kažkaip gali ta situacija išsispręsti ne mūšio lauke“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerė mano, kad tokį kai kurių politikų mąstymą skatina ekonominės problemos.

„Ir čia tarsi bandoma griebtis kažkokio šiaudo, kaip galimo tų problemų sprendimo. Matau pavojingą situaciją, nes ta situacija gali formuotis tokia linkme, kad mes staiga pradėsime girdėti, kad dėl šitų problemų yra kaltas ne Vladimiras Putinas, ne karas, bet sankcijos“, – teigė ministrė pirmininkė.

„Visko, matyt, pasitaiko žmonėms pasakyti, bet aš vis dar kliaujuosi Vakarų pasaulio vienybe ir tikiuosi, kad pavyks jos neišbarstyti“, – pridūrė ji.

ES šiuo metu tariasi dėl šeštojo sankcijų paketo karą prieš Ukrainą vykdančiai Rusijai. Naujos sankcijos apimtų ir Rusijos naftos importo draudimą, tačiau derybos stringa priešinantis Vengrijai, sakančiai, jog šalis neparems embargo dėl pernelyg didelės priklausomybės nuo šių resursų.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeIngrida ŠimonytėVakarų politikaiRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių