I. Šimonytė ragina Briuselį „technines derybas“ su Minsku koordinuoti su regiono šalimis

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Europos Komisijos techninės derybos su Minsko atstovais sprendžiant migrantų krizę turi būti koordinuojamos su tomis šalimis, kurios yra priešakinėse linijose.

„Dabar į savo rankas techninius pokalbius su Minsko atstovais perėmė Europos Komisija ir (ES) Išorės veiksmų tarnyba. Mums labai svarbu, kad bet kokie pokalbiai būtų koordinuojami su tomis šalimis, kurios yra hibridinės atakos priešakinėse linijose – tai yra ir su Lietuva, ir su Lenkija, ir su Latvija, ir kad nebūtų priimami tokie sprendimai, kurie neleis išspręsti situacijos iš esmės“, – bendroje spaudos konferencijoje su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moravieckiu) sekmadienį sakė I. Šimonytė.

Mateuszas Morawieckis ir Ingrida Šimonytė (Ž. Gedvilo/Fotobanko nuotr.)

Ji pabrėžė, jog situacija Lenkijos pasienyje su Baltarusija yra Aliaksandro Lukašenkos režimo spaudimas Europos Sąjungai atšaukti sankcijas, pripažinti jo legitimumą, o tam pasiekti žmonės toliau naudojami kaip priemonės.

Pasak ministrės pirmininkės, todėl būtina ir toliau didinti spaudimą Minskui.

Tai yra Lukašenkos režimo spaudimas Europos Sąjungai.

„Reikia neapsigauti ir nepasiduoti propagandos bandomam piešti kažkokiam neva dvišalių diskusijų ar dvišalių nesutarimų tarp Lenkijos ir Baltarusijos vaizdui, nes kaip ir tada, kai visa tai prasidėjo ir didžiausią įtampą teko atlaikyti Lietuvos Respublikai, vasarą, (...) taip ir dabar ta situacija yra šiek tiek pakitusi bet pati esmė nesikečia. Tai yra Lukašenkos režimo spaudimas Europos Sąjungai“, – kalbėjo premjerė.

„Tas spaudimas turi užtikrinti tiek, kad šita hibridinė ataka liautųsi, tiek, kad būtų išspręsta humanitarinė krizė, kuri yra Baltarusijoje ir ten turėtų būti sprendžiama. O taip pat, kad būtų įvykdyti tie reikalavimai, kuriuos Europos Sąjunga kėlė nuo pat pradžių, nuo 2020 rugpjūčio ir suklastotų, pavogtų rinkimų. Bet kokiai diskusijai prasidėti, privalo būti paleisti politiniai kaliniai ir organizuoti demokratiniai rinkimai“, – pridūrė ji.

I. Šimonytė kalbėjo, jog situacija per pastarąsias keletą savaičių ES pasienyje su Baltarusija pasidarė dar labiau įtempta.

Ingrida Šimonytė (Ž. Gedvilo/Fotobanko nuotr.)

„Saugumo iššūkiai mūsų regionui yra bendri ir todėl labai svarbu, kad tuos saugumo iššūkius mes bendrai ir atlieptume“, – teigė Vyriausybės vadovė.

I. Šimonytė taip pat pareiškė solidarumą su Lenkija, kuriai šiuo metu, anot jos, tenka didžiausias Baltarusijos vykdomos hibridinės atakos krūvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hey hey

hey hey portretas
Net briuselis meta per peti kvaila lietuviska politika,nes supranta,kad lietuva kisa nosi kur suo pim,pio nekistu.Briuselis bando uzkirsti kelia karui kuri lietuviai kursto.

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Kuo toliau, tuo labiau darosi aišku - Premjerė su "pautais" geriau nei Prezidentas be "pautų".

h u jowata tai Šimonytei

 h u jowata tai Šimonytei portretas
Tiek draskėsi kai ėjo valdžion_duokit jėgos_ir pan na o dabar turbūt galvoja _ir koks velnias mane nešė į tas galeras_:D_Ne velnias nešė o milimi lkonservliberastai kurie tikrai jos niekad nepaleis _ Kur dar šiti brudai gaus tokia besaligiška torpeda zadanijom vykdyt_:D
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių