I. Šimonytė: Ukrainos pergalė leis atkurti tvarią taiką Europoje

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė Miuncheno saugumo konferencijoje susitikusi su JAV Atstovų rūmų nare Nancy Pelosi pabrėžė jos asmeninį ilgametį indėlį sustiprinant Lietuvos ir regiono saugumą bei JAV lyderystę remiant Ukrainą, sekmadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Jungtinių Valstijų vaidmuo sustiprinant mūsų šalies ir regiono saugumą yra ypatingai didelis ir labai vertiname jūsų asmeninį ilgametį indėlį šioje srityje“, – pranešime sakė I. Šimonytė.

„Šiandien Vakarų vienybė ir JAV lyderystė Ukrainos rėmėjų gretose sulaiko Rusijos agresiją nuo plitimo gilyn į Europą. Todėl labai svarbu, kad karinė parama Ukrainai būtų spartinama ir didinama, nes tik Ukrainos pergalė leis atkurti tvarią taiką Europoje ir atgrasys agresorius nuo kėsinimosi į taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką“, – tvirtino I. Šimonytė.

Ukrainos pergalė leis atkurti tvarią taiką Europoje ir atgrasys agresorius nuo kėsinimosi į taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką.

Pasak pranešimo, I. Šimonytės ir N. Pelosi aptarė transatlantinio saugumo stiprinimą, autokratijų iššūkį demokratijoms ir taisyklėmis paremtai pasaulio tvarkai, Rusijos karą Ukrainoje ir parama Ukrainai.

I. Šimonytės teigimu, JAV ir kitų NATO sąjungininkų pajėgų buvimas Baltijos šalyse yra esminis regiono saugumo elementas, sutvirtinantis kolektyvinės gynybos įsipareigojimus ir užtikrinantis patikimą atgrasymą.

Susitikime taip pat akcentuota bendradarbiavimo su demokratiniais partneriais Azijos ir Ramiojo vandenyno regione svarba, demokratijų solidarumas sergint bendromis taisyklėmis grįstą tarptautinę tvarką autokratijų iššūkio akivaizdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agentūra VBS

agentūra VBS  portretas
inspektorius Kliuzo gavo žvalgybinės informacijos , kad putinas , norėdamas be karinio konflikto sunaikinti NATO , visai įmanomais būdais stengsis , kad PIŠ pataptų aljanso gen. sekretore . pagal jos pasisakymus pastaruoju metu galima pastebėti , kad jo planas pradeda veikti .

...

... portretas
Shizofreniniai paistalai

BOBELĖS....

BOBELĖS.... portretas
Kaip jus gražiai atrodytumėte ir tiktumėte Gariūnų turgavietėje už prekystalio...Prekyba tiesiog klestėtų...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių