Įspėja dėl Rusijos informacinių atakų: turime būti pasiruošę kiekvieną dieną

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis įspėja, kad Kremlius prieš Lietuvą intensyviai vykdo informacinį karą, todėl, ministro teigimu, būtina kiekvieną dieną būti pasiruošusiems ir išlaikyti šaltą protą. Ministras, komentuodamas Rusijos propagandines žinutes dėl Kaliningrado tranzito, neabejoja, kad tokių atakų bus ir daugiau.

„Mes turime būti pasiruošę kiekvieną dieną kokiems nors netikėtiems dalykams. Ta komunikacija arba informacinis karas vyksta, jis vyko iki karo Ukrainoje pradžios ir jis vyksta toliau netgi didesniu intensyvumu. Ar yra tikimybė, kad tai yra paskutinis atvejis, kuomet Rusija panaudos informacines atakas prieš Lietuvą? Tikrai ne. Ar mes galime užkardyti tam kelią? Manau, kad daug kam užkardome kelią, nes jei kai ko neatsiranda viešojoje erdvėje, dažnai būna, kad gebame tai sustabdyti. Ar gali būti, kad bus atakų? Gali būti, todėl labai raginu joms nepasiduoti ir išlaikyti šaltą galvą“, – trečiadienį žurnalistams Seime teigė G. Landsbergis.

Ministras primena, kad Lietuvai pradėjus taikyti ketvirtąjį ES sankcijų paketą, kuris apimą dalį Rusijos prekių, tranzitu gabenamų per Lietuvos teritoriją į Kaliningradą, Rusijos propaganda eskalavo apie tariamą Kaliningrado srities „blokadą“.

„Šeštadienį atsirado informacija dėl visiškos blokados, kas pasirodė, kad yra visiška netiesa. Įmonė informavo, kad jos klientai nebegali krauti plieno produktų, ir ta informacija buvo išsiųsta tiesiai klientams. Rusija tai pavadino blokada“, – komentavo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernelis

Skvernelis portretas
šios vyriausybės darbui priekaištų neranda,todėl griebiasi šiaudo: Lietuva visiškai vykdė sankcijų taikymą, o EK leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvą šio anklavo poreikiams.Skvernelis nieko nesugalvojo,kaip apkaltinti užsienio reikalų ministrą G.Landsbergį, nors ministerija EK sprendimų neįtakoja. Skvernelį prisimename kaip kelių asfaltavimo, kaip žmonos įdarbinimo valstybės klientų įstaigose specialistą. Jis iki šiol visais šiais klausimais nepripažino, kad padarė kažką blogo, bet sugeba teisti tą, kuris dirbą Lietuvos labui.

Landsbergis įspėja ?

Landsbergis įspėja  ? portretas
Lietuvoje turetu buti ispejamasis ženklas: ATSARGIAI ! LANDSBERGIS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių